Δεν αναμένονται σήμερα σημαντικές οριστικές αποφάσεις για την  Ελλάδα, διεμήνυσε προσερχόμενος  στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών  της Ευρωζώνης, ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατεβάζοντας έτσι τον πήχη των προσδοκιών.

Ωστόσο, κληθείς να σχολιάσει εάν οι αποφάσεις για την Αθήνα θα πρέπει να αναμένονται εντός του Οκτωβρίου, δήλωσε με νόημα ότι «η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία».

«Η Τρόικα πρέπει να επιβεβαιώσει ότι η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις της» υπογράμμισε από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, φαίνεται πως  επιμένει στην σκληρή του στάση λέγοντας πως προϋπόθεση για την εκταμίευση της δόσης στην Ελλάδα αποτελεί η  εκπλήρωση των υποχρεώσεών της.

 Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό RBB του Βερολίνου σημείωσε νωρίτερα την Δευτέρα πως δεν πρέπει να καλλιεργούνται υψηλές προσδοκίες για την επίσκεψη της καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ στην Αθήνα.

Ο Σόιμπλε  προσέθεσε ότι «μόνο εάν η  Ελλάδα εκπληρώσει αποδεδειγμένα τις υποχρεώσεις λιτότητας, μπορεί να εκταμιευθεί η επόμενη δόση».

Τόνισε επίσης ότι η Γερμανία θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα να οικοδομήσει αποτελεσματική διοίκηση και οικονομία, αλλά κάποτε η χώρα πρέπει να σταθεί μόνη της.

Πάντως, ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου, Λουκ Φρίντεν, εξέφρασε την πεποίθηση του ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη, καλώντας  τους ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης να δώσουν στην Ελλάδα χρόνο εάν δεν ζητήσει περισσότερα χρήματα

 Προσερχόμενος στη Σύνοδο του Eurogroup στο Λουξεμβούργο, ο Φρίντεν αναφέρθηκε και στην Ισπανία, λέγοντας πως η χώρα αυτή τη στιγμή δεν χρειάζεται πακέτο διάσωσης, ενώ οι πρώτοι «καρποί» των μεταρρυθμίσεων που υλοποιούνται από την κυβέρνηση είναι ορατοί.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook