Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο 35χρονος Στάθης Ευσταθίου ο οποίος το Δεκέμβριο του 2011 είχε δολοφονήσει την 21χρονη φοιτήτρια Ανδριάνα Γαρδικιώτη. Το δικαστήριο τον καταδίκασε για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας και επιπλέον 15 μήνες φυλάκιση για παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

Ο δράστης είχε παρασύρει σε ερημική τοποθεσία την κοπέλα και μετά από καβγά που είχαν την χτύπησε στην καρδιά με κρητικό μαχαίρι τουλάχιστον 10 φορές, αλλά και με κατσαβίδι στο λαιμό. Κατσαβίδι και μαχαίρι βρέθηκαν καρφωμένα την ώρα που έβγαζαν το άψυχο σώμα της 22χρονης από την λίμνη της Καστοριάς, στην οποία την είχε πετάξει.

Στο facebook ο φερόμενος δράστης  της είχε γράψει δυο ώρες πριν »  εγώ σ’ αγαπούσα πάρα πολύ, θα σε ακολουθήσω».

Σύμφωνα με τα όσα είχε δηλώσει τότε στην αστυνομία ο δράστης της στυγερής δολοφονίας Στάθης Ευσταθίου, την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011,  είχε ζητήσει από την Ανδριάνα να τον ακολουθήσει από το μέρος όπου βρισκόταν στο αυτοκίνητο για να μιλήσουν για τη σχέση τους. Η 21χρονη κοπέλα του είχε ζητήσει να χωρίσουν πριν κάποιους μήνες προσπαθώντας να συνεχίσει τη ζωή της. Προσπάθεια που φυσικά δεν βρήκε σύμφωνο το σύντροφό της. Μέσα στο αυτοκίνητο του 35χρονου όπου βρέθηκαν, ακολούθησε καβγάς αφού η Ανδριάνα του ξεκαθάρισε ότι ο χωρισμός τους είναι οριστικός. Όπως ο ίδιος είπε στην κατάθεσή του, θόλωσε, άρπαξε ένα μαχαίρι που είχε στο αυτοκίνητο και άρχισε να τη βρίζει και να τη χτυπά. Η κοπέλα προσπάθησε να τον απωθήσει αποκρούοντας με τα χέρια της τις μαχαιριές. Μετά από 78 χτυπήματα στην καρδιά και στον θώρακα, η 21χρονη δεν άντεξε να παλεύει. «Προτίμησε» να ενδώσει στο θάνατο.

Ο δολοφόνος μόλις ολοκλήρωσε το βάναυσο έργο του, πέταξε το πτώμα  της αγαπημένης του στη λίμνη  της Καστοριάς, μπήκε στο αυτοκίνητο και έφυγε.

“Όταν μου έφεραν στο φέρετρο  το κοριτσάκι μου δεν μπορούσα να το αναγνωρίσω. Δεν ήταν αυτή η  Ανδριάνα μου. Η Ανδριάνα  μου  ήταν πανέμορφη. Αυτοί μου έφεραν ένα κοριτσάκι με σημάδια στο  μέτωπο, με το μάγουλό της να είναι  “τσαλακωμένο” και το αριστερό μάτι της κλειστό. Τι του είχε κάνει το τέρας του παιδιού μου;» σπαράζει ο τραγικός πατέρας, ανίκανος να διανοηθεί το κακό που έχει συμβεί στο σπίτι του.

Παραμονή Χριστουγέννων και  στο σπίτι της οικογένειας  Γαρδικιώτη στο Περιβόλι της Κέρκυρας, θα κυριαρχεί η σιγή. Τα γέλια και οι μυρωδιές από την κουζίνα της κας Μαρίας έχουν δώσει τη θέση τους στα δάκρυα και τον πόνο. Το μόνο που θέλουν είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη. Μια δικαιοσύνη που μόλις τον περασμένο Αύγουστο είχε αφήσει ελεύθερο το φονιά του παιδιού τους, που τότε είχε συλληφθεί για παράνομη διακίνηση πορνογραφικού υλικού και οπλοκατοχή. Μια δικαιοσύνη που όλοι κάποτε περιμένουμε να λειτουργήσει. Όσο για την άτυχη φοιτήτρια πλέον δεν έχει να περιμένει τίποτα. Ο δράστης είχε συλληφθεί τον Αύγουστο του 2011 μετά από έρευνες της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος της ασφάλειας Θεσσαλονίκης και στην κατοχή του είχαν βρεθεί πάνω από τριάντα χιλιάδες φωτογραφίες και βίντεο με ιδιαίτερα σκληρό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Ακόμη, στην κατοχή του είχαν βρεθεί ένα αεροβόλο όπλο, τέσσερις σκληροί  δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή, που  ήταν κρυμμένοι μέσα σε ύφασμα καναπέ, έντεκα οπτικοί πολυμορφικοί δίσκοι (DVD), ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, δύο κινητά τηλέφωνα, επτά αμπούλες αερίου, ένα σπρέι πιπεριού και μία πτυσσόμενη ράβδος.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook