Κάτω από άκρα μυστικότητα κλήθηκαν και κατέθεσαν στους εισαγγελείς Γρήγορη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη που ερευνούν την τύχη της λίστας Λαγκάρντ οι πρώην υπουργοί Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έδωσαν κατάθεση ως μάρτυρες τις προηγούμενες ημέρες, ενδεχομένως και μέσα στο σαββατοκύριακο που πέρασε.

Οι δύο πρώην υπουργοί κλήθηκαν, κατά τις ίδιες πληροφορίες, από τους οικονομικούς εισαγγελείς να καταθέσουν μετά τις δημόσιες δηλώσει που έκαναν και οι οποίες αφορούσαν τους χειρισμούς τους, όσον αφορά τη διερεύνηση των προσώπων που εμπεριέχονταν στην λίστα Λαγκάρντ.

Υπενθυμίζεται ότι η περιβόητη λίστα που έφτασε στην Ελλάδα από την Κριστίν Λαγκάρντ πριν από περίπου δυο χρόνια περιέχει τα ονόματα 1.991 Ελλήνων που είχαν καταθέσεις στην Ελβετία.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε υποστηρίξει δημοσίως ότι είχε δώσει προς διερεύνηση στον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γιάννη Καπελέρη, 20 ονόματα που περιέχονται στη λίστα και όχι όλα, προκειμένου όπως είχε πει δημοσίως, να μην υπάρξουν εκβιασμοί!

Από την πλευρά του ο κ. Βενιζέλος είχε αναφέρει ότι ενημερώθηκε για την ύπαρξη της λίστας από το «διάδοχο» του κ. Καπελέρη στο ΣΔΟΕ κ. Γιάννη Διώτη.

Ωστόσο, όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, συμφώνησε με τον κ. Διώτη ότι η επίμαχη λίστα δεν μπορεί να αξιοποιηθεί καθώς αποτελούσε προϊόν υποκλοπής.

Κατά τις πληροφορίες, οι δυο πρώην υπουργοί φέρονται να επανέλαβαν τα παραπάνω στους οικονομικούς εισαγγελείς οι οποίοι διερευνούν την τύχη της περιβόητης λίστας και κύριος τον λόγο για τον οποίο για δυο ολόκληρα χρόνια παρέμεινε αναξιοποίητη.

Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κ. Μανώλης Σφακιανάκης, σε συνάντηση που είχε σήμερα με τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου αρμόδιο για το οικονομικό έγκλημα, Νίκο Παντελή, φέρεται να του ανέφερε ότι η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει τη δυνατότητα να διερευνήσει εάν από το ηλεκτρονικό αρχείο που περιλαμβάνει τα ονόματα των 1.991  καταθετών αφαιρέθηκαν ή προστέθηκαν ονόματα.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook