Με την παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θα κάνει και σχετικές δηλώσεις, θα πραγματοποιηθεί στον αρχικά προγραμματισμένο χώρο και την ίδια ώρα (Όθωνος και Αμαλίας, στις 12.30 το μεσημέρι) η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την επίσκεψη της γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ. Το κάλεσμα της Κουμουνδούρου αφορά στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ. 

Στη συγκέντρωση μάλιστα, μαζί με τον κ. Τσίπρα θα είναι και ο πρόεδρος του αριστερού κόμματος της Γερμανίας Die Linke, κ. Bernd Rixinger.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει ιδιαίτερη σημασία στη μαζική συμμετοχή στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά της κυρίας Μέρκελ, θεωρώντας ότι αυτές πρέπει «να στείλουν ένα μήνυμα σε όλη την Ευρώπη, ένα μήνυμα αντίστασης και δημοκρατίας. Αντίστασης στα μνημόνια της λιτότητας, του αυταρχισμού, της διάλυσης του κοινωνικού κράτους και των δικαιωμάτων των εργαζομένων».

Για το λόγο αυτό το τελευταίο τετραήμερο και αξιοποιώντας και το φεστιβάλ της νεολαίας του κόμματος, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχει κινητοποιήσει όλες τις οργανώσεις της στην Αττική για την αύξηση της συμμετοχής.

Η Κουμουνδούρου επιδιώκει επίσης να απορρίψει το φόβο, που πιθανόν έχει δημιουργηθεί, μετά την απαγόρευση συγκεντρώσεων σε συγκεκριμένα σημεία της Αθήνας. Μιλά για προσπάθεια να δημιουργηθεί «ένα γενικευμένο κλίμα τρομοκράτησης ενόψει των συγκεντρώσεων και αποτροπής του κόσμου από να συμμετέχει σε αυτές» και διαμηνύει ότι «ο λαός δεν τρομοκρατείται, θα διαδηλώσει με μαζικό και ειρηνικό τρόπο ενάντια στη βαρβαρότητα της Ευρώπης των αγορών και του κεφαλαίου».

 

protothema.gr