Σε όλα τα μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα του κόσμου κάνει το γύρο του κόσμου το βίντεο με την αυτοπυρπόληση διαδηλωτή μπροστά από την βουλή της Αλβανίας.

Ο Gjergj Ndreca ήταν πολιτικός κρατούμενος του κομουνιστικού καθεστώτος και μαζί με άλλα μέλη του Συλλόγους Πολιτικών Κρατουμένων και Εξορισθέντων (1945-1990) κάνουν απεργία πείνας για 17η μέρα μπροστά από την αλβανική βουλή, διεκδικώντας την αποζημίωση για τα καταναγκαστικά έργα που έκαναν όσο ήταν κρατούμενοι.

Η σημερινή αλβανική κυβέρνηση, ενέκρινε το ποσό για την αποζημίωση των πρώην φυλακισθέντων όμως τους τα δίνει όπως λένε οι ίδιοι με σταγονόμετρο. Το ζήτημα αυτό στην Αλβανία παίρνει μεγάλες πολιτικές διαστάσεις και παρά τα αντι-αριστερά φρονήματα του συλλόγου, φαίνεται πως μπαίνει σε βεντέτα με τη «δεξιά» κυβέρνηση του Μπερίσα. Πριν από κάποιους μήνες οι ίδιοι διαδηλωτές είχαν ξυλοκοπήσει βουλευτή και στέλεχος του ΔΚ ενώ μόλις πριν μέρες πέταξαν σακούλες με αλεύρι στο Μπερίσα, κάνοντας τον … «μυλωνά». Αυτές οι ενέργειες φαίνεται πως εξόργισαν το Μπερίσα που δεν αποκλείεται να τον επηρεάζουν και στις αποφάσεις του.

Κυβερνητικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως δεν πρόκειται για αυτοπυρπόληση, αναφέρουν μάλιστα και το όνομα του ανθρώπου που έβαλε τη φωτιά.

Όπως φαίνεται στο βίντεο ο Ndreca άδειασε μόνος του το δοχείο της βενζίνης στο σώμα του και πριν ακόμα τυλιχθεί στη φλόγες ακούγετε να ζητάει φωτιά από τους ανθρώπους που προσπαθούν να τον αποτρέψουν.


nocomments.gr