Σημαντική πρόοδοα στις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα διαπιστώνει ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.

 Μιλώντας σήμερα Τρίτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Πρόεδρος της ΕΚΤ ξεκαθάρισε πως βραχυπρόθεσμα η δημοσιονομική προσαρμογή θα πλήξει αναμφίβολα την ανάπτυξη, ωστόσο κάλεσε του πολιτικούς να συνεχίσουν τις δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις. «Οι περιορισμένες μεταρρυθμίσεις ενέχουν κίνδυνο», τόνισε.

Ο Ιταλός τραπεζίτης αναφέρθηκε στην ανάγκη να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, η οποία σήμερα παραμένει μειωμένη, προσθέτοντας πως οι επενδυτές χρειάζονται διαβεβαιώσεις για την ποιότητα των στοιχείων του ενεργητικού.

Ο Ντράγκι σημείωσε πως ο ενιαίος μηχανισμός επιτήρησης είναι ζωτικό μέρος της τραπεζικής ένωσης και εξέφρασε την άποψη ότι η νομισματική πολιτική και η επίβλεψη πρέπει να είναι ξεκάθαρα διαχωρισμένες.

Ο ίδιος τόνισε πως η Ελλάδα έχει καταγράψει σημαντική πρόοδο στο σκέλος των μεταρρυθμίσεων, ωστόσο επεσήμανε πως απομένουν πολλά να γίνουν και ότι η ΕΚΤ αναμένει την έκθεση αξιολόγησης της τρόικα για το ελληνικό πρόγραμμα.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook