Στις θετικές επιπτώσεις που θα έχει η αξιοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων στην  εθνική οικονομία αναφέρεται ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας, σε έγγραφο του που διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης των βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων Γιάννη Δημαρά και Γαβριήλ Αβραμίδη, με αφορμή την ιδιωτικοποίηση του κρατικού αερολιμένα Θεσσαλονίκης.

 Ο κ. Στουρνάρας τονίζει στην απάντησή του πως «τα περιφερειακά αεροδρόμια θα παραμείνουν περιουσία του ελληνικού δημοσίου», καθώς στο πρόγραμμα που υλοποιεί το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου περιλαμβάνεται μόνο η αξιοποίηση των αεροδρομίων μέσω παραχώρησης της δραστηριότητας λειτουργίας, συντήρησης, οργάνωσης και εν γένει εκμετάλλευσης των αεροδρομίων, μεταξύ των οποίων και του αεροδρομίου «Μακεδονία», για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

«Αυτού του είδους η αξιοποίηση δεν συνιστά εκποίηση δημόσιας περιουσίας, καθώς η ιδιοκτησία των περιφερειακών αεροδρομίων θα παραμείνει στο Ελληνικό Δημόσιο», τονίζει ο υπουργός Οικονομικών και εκτιμά ότι η παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων θα αναβαθμίσει ουσιαστικά την ποιότητα των υποδομών των αεροδρομίων, καθώς και το επίπεδο εξυπηρέτησης των χρηστών τους.

Με βάση τις σχεδιαζόμενες διαγωνιστικές διαδικασίες, το επενδυτικό σχήμα που θα επιλεγεί, αναφέρει ο υπουργός, θα απαιτείται να έχει εξειδικευμένη εμπειρία στη λειτουργία αεροδρομίων, αλλά και εξασφαλισμένη χρηματοοικονομική ισχύ και ευρωστία, ώστε να υποστηρίξει τη λειτουργία και μελλοντικές επενδύσεις.

Εξάλλου, ο υπουργός Οικονομικών διευκρινίζει ότι πέραν των υπηρεσιών που θα παρέχονται στους επιβάτες και τις αεροπορικές εταιρείες, η συνήθης πρακτική των σύγχρονων αεροδρομίων είναι αυτά να αναπτύσσουν και μη άμεσα αεροπορικές δραστηριότητες, οι οποίες συνεισφέρουν και αυτές σημαντικά στην τοπική ανάπτυξη.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook