Μία τριμελής οικογένεια εμφανίζεται να φτιάχνει ομελέτα με ένα μόνο αυγό: Γύρω από αυτήν την σκηνή περιστρέφεται το διαφημιστικό του Ερυθρου Σταυρού στην Ισπανία ο οποίος, για πρώτη φορά στην ιστορία του, καλεί σε συγκέντρωση χρημάτων για τη βοήθεια σε Ισπανούς που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση.

Η παρατεταμένη ύφεση και η υψηλή ανεργία έχει γονατίσει τα πιο ευάλωτα στρώματα της ισπανικής κοινωνίας. Οι δραστηριότητες του Ερυθρού Σταυρού στη χώρα περιστρέφονται κατά κανόνα γύρω από μετανάστες.

Φέτος όμως, το σποτάκι για την δράση χρηματοδότησης του Ερυθρού Σταυρού «Ημέρα της Σημαιούλας» καλεί σε οικονομική ενίσχυση για στήριξη των πιο ευάλωτων στη χώρα.

«Το αντικείμενο της καμπάνιας έχει αλλάξει: Δεν είναι πια η Αϊτή αλλά η Ισπανία» σχολιάζει η El Pais. H δράση θα γίνει ταυτόχρονα στις 30 μεγαλύτερες πόλεις της Ισπανίας.

Τα στοιχεία του Ερυθρού Σταυρού για όσους ζητούν τη βοήθειά του δείχνουν αύξηση των Ισπανών ανέργων που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα με τη βοήθεια των κρατικών επιδομάτων και των οικογενειών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες να εξασφαλίσουν επαρκή διατροφή.

 

in.gr