Με αύξηση του συνολικού ενεργητικού αμοιβαίων κεφαλαίων κατά 2,7% από την αρχή του έτους και 3,5% από το τέλος του προηγούμενου τριμήνου, έκλεισε το τρίτο τρίμηνο του 2012, σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών (ΕΘΕ).

Παράλληλα, καταγράφηκαν θετικές αποδόσεις σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες αμοιβαίων κεφαλαίων (ΑΚ), ιδιαίτερα στα Μετοχικά, με υψηλότερη μέση απόδοση 14,95% τα Μετοχικά ΑΚ Αναπτυσσομένων Αγορών και υπεραποδόσεις επί του Δείκτη για τα Μετοχικά Ελλάδος.

Επίσης, καταγράφηκε αύξηση στα υπό διαχείριση κεφάλαια του τομέα Asset Management.

Το συνολικό ύψος των υπό θεσμική διαχείριση κεφαλαίων διαμορφώθηκε στο τέλος Σεπτεμβρίου στα 8,48 δισ. ευρώ, έναντι 8,15 δισ. ευρώ το προηγούμενο τρίμηνο, παρουσιάζοντας αύξηση 4%.

Αναλυτικά, στην αγορά των αμοιβαίων κεφαλαίων, το συνολικό ύψος των υπό διαχείριση κεφαλαίων στο τέλος του εννεαμήνου παρουσίασε αύξηση 2,7% στα 5,368 δισ. ευρώ.

Το τρίτο τρίμηνο του έτους έκλεισε με συνολικές εκροές 215,5 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω της μεγάλης εκροής κεφαλαίων στην κατηγορία των ΑΚ Χρηματαγοράς Βραχυπρόθεσμης Διάρκειας.

Στο μέτωπο των αποδόσεων, αυτές διαμορφώθηκαν θετικά σε όλες τις επιμέρους κατηγορίες, εκτός των Ομολογιακών Ελλάδας. Τις υψηλότερες μέσες αποδόσεις ανά κατηγορία είχαν τα Μετοχικά ΑΚ Αναπτυσσομένων Αγορών με 14,95%, τα Μετοχικά Ελλάδας με 13,95% και τα Μετοχικά ΑΚ Δείκτη με 13,32%.

Στην κατηγορία των Μετοχικών ΑΚ Ελλάδας τα 30 από τα 39 ΑΚ υπεραπέδοσαν σε σχέση με τον γενικό δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook