Επιτυχία της Δημοτικής Αρχής του Ηρακλείου που κατάφερε να εξασφαλίσει χρηματοδότηση ύψους 182.000 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο για τη προμήθεια 515 μεγάλων δέντρων ,10 χιλ θάμνων ,16 χιλ πολυετών ποωδών φυτών και 3 χιλ ετήσιων δημιουργώντας άλλο ένα μικρό δάσος στη πόλη .

Τα δέντρα ,φυτά κα θάμνοι θα τοποθετηθούν στη περιοχή του Δυτικού Μετώπου από το Τάλω έως το Παγκρήτιο δημιουργώντας νέο πνεύμονα πρασίνου και με στόχο να προσφέρει στους δημότες τη δυνατότητα να απολαύσουν το περίπατό τους σε αναβαθμισμένους Δημόσιους χώρους αναψυχής .

Οι σημαντικές αυτές παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη και της Δημοτικής Αρχής για περισσότερο πράσινο σε όλες τις γειτονιές και συνοικίες του Δήμου εντείνονται καθώς υλοποιείται ο σχεδιασμός για μια πόλη πιο ελκυστική στους κατοίκους της και τους επισκέπτες.

Μάλιστα όπως επεσήμανε σε δήλωσή του ο κ. Κουράκης η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να διεκδικεί τη χρηματοδότηση έργων ,δράσεων και προμηθειών από διάφορα προγράμματα χωρίς να επιβαρύνεται στο ελάχιστο ο Δήμος δηλ ο Δημότης από ίδιους πόρους.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε επίσης τον Πρόεδρο και το Δ.Σ του Πράσινου Ταμείου που χρηματοδοτεί αρκετές δράσεις του Δήμου Ηρακλείου με ευεργετικές επιπτώσεις στη ζωή των κατοίκων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook