Φρένο στην ασυδοσία που επικρατούσε και δημιουργούσε προβλήματα σε όσους συσκεύαζαν λάδι ως ΠΟΠ Σητεία Κρήτης εκτός της γεωγραφικής ζώνης παραγωγής του, θέτει – σύμφωνα με όσα αναφέρει σε επιστολή του στην ΕΑΣ Σητείας, ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Μ. Καρχιμάκης – η κατοχύρωση της συσκευασίας του εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου ΠΟΠ Σητεία Κρήτης μόνο εντός των γεωγραφικών ορίων που παράγεται.

Στην επιστολή του ο κ. Καρχιμάκης προς τον πρόεδρο της ΕΑΣ Σητείας, ο αναφέρει: «Θέλω να ενημερώσω και εσένα και τους ελαιοπαραγωγούς της Σητείας ότι μετά την απόφαση μου και την κατεύθυνση που είχα δώσει ως υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η συσκευασία του εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου ΠΟΠ Σητεία Κρήτης, να μην συσκευάζεται εκτός της οριοθετημένης γεωγραφικής ζώνης παραγωγής του, υιοθετήθηκε και ταυτόχρονα απορρίφτηκαν οι ενστάσεις που είχαν υποβληθεί από κάποιους, ώστε να συσκευάζεται και εκτός της οριοθετημένης ζώνης παραγωγής του.

Με αυτή την απόφαση δικαιώνεται ο φορέας των παραγωγών και θεματοφύλακας του ΠΟΠ Σητεία Κρήτης που είναι η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Σητείας στο να μην πωλείται εκτός περιοχής ούτε ένα κιλό χύμα ελαιολάδου.

Τις επόμενες δε μέρες ο εγκεκριμένος φάκελος που κατοχυρώνει ότι το προϊόν θα συσκευάζεται μόνο εντός της ζώνης όπου και παράγεται, ώστε να προστατεύεται απολύτως και η υπεραξία του να αποδίδεται στους παραγωγούς, θα σταλεί για τελική τυπική έγκριση στην αρμόδια Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στην επόμενη λοιπόν ελαιοκομική περίοδο το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο ΠΟΠ Σητεία Κρήτης, θα μπορεί να συνεχίσει απρόσκοπτα την διεθνή εμπορική του καριέρα προς όφελος της περιοχής και των παραγωγών.

Επιπλέον οι ελαιοπαραγωγοί της Σητείας θα διασφαλίσουν σίγουρα τις μελλοντικές επιδοτήσεις τους μέσα από το πακέτο ποιότητας της νέας κοινής Αγροτικής πολιτικής που θα εφαρμοστεί από 1/11/2014».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook