Με στόχο την προβολή και προώθηση των Κρητικών προϊόντων ποιότητας και των ειδών λαϊκής τέχνης, η Έκθεση με την επωνυμία «Αγροτικός Αύγουστος 2012», που διοργανώθηκε στη Δυτική Τάφρο των Χανίων, από τις 3 έως 8 Αυγούστου 2012, μεταφέρεται – για δεύτερη συνεχή χρονιά – στη Θεσσαλονίκη, από την Τετάρτη 10 έως και την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012.

Τα εγκαίνια, θα γίνουν την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 18.00 στην Πλατεία Αρχαίας Αγοράς, από τον Δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη και τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκη κ.κ. Άνθιμο.

Σε συνέντευξη Τύπου – η οποία παραχωρήθηκε στην αίθουσα της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης, ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, επεσήμανε ότι «είναι σημαντικό οι κάτοικοι της συμπρωτεύουσας, έστω και για λίγες ημέρες, να έλθουν σε επαφή με τα μοναδικής ποιότητας Κρητικά προϊόντα ιδιαίτερα της ορεινής ενδοχώρας, όπου ήταν αφιερωμένη η φετινή διοργάνωση, να τα γευθούν και να μάθουν για την Κρητική διατροφή που αποτέλεσε πρότυπο τρόπου ζωής των κατοίκων του νησιού μας».

Τόνισε ακόμη ότι η εν λόγω διοργάνωση, στοχεύει στην ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και των επιχειρήσεων του νησιού.

Στα πλαίσια της έκθεσης, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα «Κρητικό Ελαιόλαδο – Ποιότητα – Υγεία – Γευσιγνωσία», αύριο Τετάρτη το πρωί, στην αίθουσα της Παγκρήτιας Αδελφότητας Μακεδονίας.

Η έκθεση, η οποία συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Χανίων, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο, θα λειτουργεί καθημερινά από τις 10.00 -14.00 και 18.00 – 22.00.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook