Με το Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Γ. Δεικτάκη, συναντήθηκε ο Πρόεδρος κ. Π. Ινιωτάκης και μέλη της Δ.Ε. του ΤΕΕ/ΤΑΚ σήμερα το μεσημέρι και συζήτησαν μαζί του αναπτυξιακά θέματα και προβλήματα των Μηχανικών της Ανατολικής Κρήτης.

Ο κ. Ινιωτάκης και τα μέλη της Δ.Ε. του ΤΕΕ/ΤΑΚ, αφού ευχήθηκαν στον κ. Δεικτάκη καλή δουλειά και επιτυχία στο δύσκολο έργο που ανέλαβε ως Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, συζήτησαν μαζί του και του ανέλυσαν τους λόγους για τους οποίους οι Μηχανικοί αυτές τις ημέρες ευρίσκονται σε αναβρασμό και προχωρούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις, με αποκορύφωμα την απόφαση της Δ.Ε. του (κεντρικού) ΤΕΕ για αναστολή όλων των Υπηρεσιών Εξυπηρέτησης του ΤΕΕ και των Υπηρεσιών της Τράπεζας Πληροφοριών (από 08/10/2012 έως και 18/10/2012).

Είναι γνωστό ότι οι λόγοι που έχουν οδηγήσει τους Μηχανικούς σε απόγνωση σήμερα οφείλονται στην οικονομική κρίση στη χώρα μας, με αποτέλεσμα να βρεθούν χωρίς αντικείμενο απασχόλησης και βεβαίως εκ παραλλήλου λόγω της κρίσης, να απαξιωθεί και να εκμηδενιστεί η αναπτυξιακή προσπάθεια που γινόταν επί μακρόν στη χώρα και στο νησί μας ειδικότερα.

Η Διοίκηση του ΤΕΕ/ΤΑΚ παρέδωσε στον κ. Δεικτάκη το «ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΤΕΕ/ΤΑΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΕ» που συντάχθηκε από το ΤΕΕ/ΤΑΚ μετά από τις πρόσφατες αποφάσεις που αφορούν το ασφαλιστικό ταμείο του κλάδου των Μηχανικών (ΕΤΑΑ – ΤΣΜΕΔΕ), οι οποίες επιβάλλουν δυσβάστακτες αυξήσεις στις εισφορές των Μηχανικών.

Το παραπάνω Πλαίσιο Δράσης, περιλαμβάνει τις άμεσες ενέργειες που προτίθεται να αναλάβει το ΤΕΕ/ΤΑΚ με τη στήριξη και την αμέριστη συμπαράσταση όλων των Μηχανικών που είναι μέλη του, ώστε να ανατραπούν οι μνημονιακές πολιτικές που έχουν οδηγήσει τον κλάδο στην κατάσταση αυτή.

Τέλος η Δ.Ε. του ΤΕΕ/ΤΑΚ αναφέρθηκε και σε πολεοδομικά θέματα και προβλήματα όπως η λειτουργία (υποστελέχωση κ.α.) των Πολεοδομικών Γραφείων ιδιαίτερα στις Μοίρες, στο Καστέλι Πεδιάδος, στην Ιεράπετρα και στη Σητεία και ζήτησε από τον κ. Γενικό τη συνδρομή του στην επίλυση των προβλημάτων αυτών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook