Η Πολιτιστική Ομάδα Καθηγητών Αγίου Νικολάου – ΕΛΜΕ Λασιθίου διοργανώνει από κοινού με την ΕΛΜΕ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ την παράσταση Μήδεια του Μποστ από τη Θεατρική Ομάδα Καθηγητών Νομού Ηρακλείου, το Σάββατο 13 Οκτωβρίου και ώρα 21.00 στο κινηματοθέατρο ΡΕΞ.

Η θεατρική ομάδα της ΘΟΚΝΗ είναι γνωστή στον Άγιο Νικόλαο από προηγούμενες παραστάσεις της («Ευδόκιμος υπηρεσία» 2009, «Φορτουνάτος» 2010) και έχει αποκτήσει το δικό της κοινό χάρη στην ποιότητα των έργων που ανεβάζει, διασκευάζει και παρουσιάζει.

Αν και ερασιτέχνες, οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί δίνουν παραστάσεις που δεν υστερούν διόλου πολλών επαγγελματικών θιάσων. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα της συγκεκριμένης θεατρικής ομάδας είναι η φρέσκια ματιά που δίνουν σε παλιά κείμενα (μήπως επειδή είναι και προαπαιτούμενο του κλάδου των εκπαιδευτικών;).

Η παράσταση έκανε πρεμιέρα με επιτυχία και μεγάλη απήχηση στο κοινό της πόλης του Ηρακλείου τον περασμένο Ιούνιο, ενώ οι επαναλήψεις του Σεπτεμβρίου (10, 11 & 12) είχαν εξίσου πολυπληθή και συγκινητική ανταπόκριση.

Με την ευκαιρία της πανεργατικής κινητοποίησης την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου, η ΘΟΚΝΗ και η «Μήδειά» της, έδωσαν το ενεργό «παρόν!» σ’ αυτούς τους χαλεπούς καιρούς, με μία ακόμα παράσταση, την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου, στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις».

Ομαδικότητα, αλληλεγγύη, συσπείρωση και, επί της ουσίας, πράξη – και μέσω του θεάτρου – οφείλουν να δρουν και να επιδρούν όχι μόνο στο σώμα των εκπαιδευτικών, εντός και εκτός ομάδας, αλλά και κάθε άλλου πάσχοντα δρώντα θεατή-πολίτη.

Η άκρως πολιτική θεατρική γραφή του Μποστ, με μπρίο αλλά και αριστοφανική καταγωγή και ήθος, καταγγέλλει εμμέσως πλην σαφώς τα «κακώς κείμενα», σαρκάζει και αυτοσαρκάζεται «ανορθόγραφα» προκαλώντας το γέλιο – συχνά στυφό – και την αιχμηρή συνειδητοποίηση!

ΠΩΣ ΜΙΑ ‘ΑΘΩΑ’ ΚΑΛΟΓΡΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΠΕΤΡΑ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΣΕ ΡΟΖ ΚΡΗ(Ι)ΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ; ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ Η ΧΗΡΑ ΜΑΜΑ ΤΗΣ;

ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙ ΚΕΦΑΛΑΙΑ Ο ΦΤΩΧΟΣ ΨΑΡΑΣ ΓΙΑ Ν’ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ;

ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ Ο ΤΥΦΛΟΣ ΟΙΔΙΠΟΥΣ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟΥ ‘ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ’ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΩΣ ΤΑΜΙΑΣ «ΔΙΑ ΤΗΣ ΑΦΗΣ»;

ΚΑΙ Η Χ.Α.ΡΙΤΟΒΡΥΤΟΣ ΓΕΡΟΝΤΟ-ΚΟΡΗ ΤΟΥ, ΑΝΤΙΓΟΝΗ, ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΕΧΕΙ ΔΙ’ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;

ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ‘ΕΚΜΑΙΕΥΣΕΙ’ Ο ‘ΛΑΠΑΣ’ ΠΟΙΗΤΗΣ ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ – Ή ΜΗΠΩΣ, ΕΝ ΤΕΛΕΙ, ΤΑ ΞΕΡΕΙ ΟΛΑ;

ΤΙ ΑΝΑΖΗΤΕΙ ΕΝΑΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΩΜΕΝΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΣ ΣΤΑ ΑΝΑΚΤΟΡΑ ΤΗΣ ΙΩΛΚΟΥ;

ΒΟΗΘΟΥΝ ΤΑ ΜΥΔΙΑ ΤΗΝ ΣΥΖΥΓΙΚΗ ΖΩΗ ΙΑΣΩΝΟΣ ΚΑΙ ΜΗΔΕΙΑΣ;

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΜΗΔΕΙΑΣ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΑΝΕ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ; ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ Ο ΤΡΟΦΟΣ ΤΟΥΣ;

ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΗΝ ΜΗΔΕΙΑ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ;

ΜΗΠΩΣ Η ΚΑΤΑ ΜΠΟΣΤ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΗΔΕΙΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ, ΙΣΩΣ, ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ…

Η ΠΟΚΑΝ είναι ευτυχής που η ΘΟΚΝΗ ανταποκρίνεται πάντα στο κάλεσμά της για παραστάσεις στον Άγιο Νικόλαο. Η Μήδεια πραγματοποιείται σε συνεργασία με την ΕΛΜΕ Ηρακλείου και με την υποστήριξη του ΠΑΟΔΑΝ.

Να υπενθυμίσουμε ότι η ώρα έναρξης είναι 21.00 ακριβώς και παρακαλείται το κοινό να τη σεβαστεί και να προσέλθει εγκαίρως στο θέατρο. Το εισιτήριο κοστίζει 5€ ενώ ισχύει ελεύθερη είσοδος για συναδέλφους εκπαιδευτικούς – κατόχους κάρτας της ΕΛΜΕ και για μαθητές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook