«Υψηλούς» στόχους φαίνεται ότι είχαν άγνωστοι που το βράδυ της Δευτέρας προς Τρίτη ανέβηκαν στην οροφή σχολικού κτιρίου στα Χανιά και αφαίρεσαν το χαλκό από το αλεξικέραυνο.

Το περιστατικό συνέβη στο ΕΠ.ΑΛ Ελ. Βενιζέλου και η κλοπή έγινε αντιληπτή το πρωί προκαλώντας αναστάτωση σε καθηγητές και μαθητές.

Η Διευθύντρια του Σχολείου ειδοποίησε τις αρχές και αστυνομικοί με πολιτικά έφτασαν στο σημείο πραγματοποιώντας αυτοψία στο χώρο.

Μάλιστα όπως δήλωσε στο Flashnews.gr μαθήτρια του σχολείου, κατά τη διάρκεια της πρωινής προσευχής η Διευθύντρια προέτρεψε τα παιδιά να προσέχουν το σχολείο σαν το σπίτι τους και να μην προκαλούν φθορές, χωρίς όμως να τους αναφέρει ότι το σχολείο τους είχε γίνει στόχος από αγνώστους.

Οι μαθητές, που είδαν άνδρες της Ασφάλειας να βρίσκονται στο χώρο που βρίσκεται στην πίσω πλευρά του σχολείου και να πραγματοποιούν έρευνες ρώτησαν τους καθηγητές τους την ώρα του μαθήματος τι συμβαίνει, και έτσι έμαθαν για την κλοπή.

Το απόγευμα η Διευθύντρια του σχολείου προσήλθε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας κάνοντας επίσημη καταγγελία για το συμβάν ενώ μέχρι αυτή τη στιγμή οι δράστες δεν έχουν συλληφθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το φαινόμενο κλοπής χαλκού αλλά και αφαίρεσης ολόκληρου του αλεξικέραυνου από δημόσια κτίρια όπως σχολεία, είναι ιδιαίτερα συνηθισμένο και στη Κρήτη ενώ οι αστυνομικοί ουκ ολίγες φορές έχουν προχωρήσει σε συλλήψεις ατόμων που βάζουν στο μάτι το χαλκό με σκοπό να τον πουλήσουν

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook