Οι πρώτες αθλητικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται από την Περιβαλλοντική – Πολιτιστική – Οικολογική Ένωση Άνω και Κάτω Σύμης «Οικοσύν» με την υποστήριξη του Ομίλου Υπεραποστάσεων Κρήτης και συνδιοργανωτές τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ρίζας και τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Σύλλογο Αμιρά, θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012.

Οι αγώνες που θα αρχίσουν στις 10:30 π.μ. είναι αφιερωμένοι στην μνήμη των αγωνιστών και των πεσόντων της Εθνικής Αντίστασης και έχουν στόχο την ανάδειξη του σπάνιου φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής. Το πρόγραμμα των αθλητικών εκδηλώσεων περιλαμβάνει.

Α. Ορεινό Ημιμαραθώνιο αγώνα τρεξίματος σε μονοπάτια και δασικούς δρόμους της περιοχής. Ο αγώνας ορεινού τρεξίματος έχει αφετηρία το ηρώο στο μαρτυρικό χωριό Δήμου Βιάννου Ηρακλείου Αμιράς και τερματισμό την Κάτω Σύμη.

Η διαδρομή του αγώνα κινείται στα σύνορα των Νομών Ηρακλείου – Λασιθίου και τα μέρη που διαπερνά είναι χωρίς καμιά υπερβολή από τα ωραιότερα στην Κρήτη και αναδεικνύουν τοπία απαράμιλλης ομορφιάς όπως το οροπέδιο Ομαλού Βιάννου, το πρινόδασος και πευκοδάσος της περιοχής κ.τ.λ. Ο Αμιράς βρίσκεται στο 65 ο χλμ της επαρχιακής οδού Ηρακλείου –Ιεράπετρας μέσω Βιάννου.

Β. Φυσιολατρική ποδηλατοβόλτα 50 χιλιομέτρων με ποδήλατο βουνού. Οι ποδηλάτες θα διασχίσουν πολλά από τα μαρτυρικά χωριά της περιοχής όπως Πεύκος, Ρίζα Μνημείο πεσόντων (εκεί θα γίνει κατάθεση κλάδου ελιάς από τους ποδηλάτες –αθλητές), Καημένος, , Οροπέδιο Λάπαθου ,Οροπέδιο Ομαλού Βιάννου . Ο τερματισμός θα είναι η Κάτω Σύμη.

Γ. Αγώνας 500 μέτρων για παιδιά δημοτικού (Εκκίνηση 11:30 από το μνημείο πεσόντων της Κάτω Σύμης).

Το αγωνιστικό ορεινό τρέξιμο τείνει τελευταία να γίνει μια νέα μόδα για αρκετούς δρομείς. Οι ολοένα και περισσότεροι αγώνες που διοργανώνονται σε όλη την Ελλάδα, δημιουργούν προκλήσεις για τους λάτρεις της περιπέτειας και των δυσκολιών που παρουσιάζουν οι ορεινές διαδρομές.

Η υπερπροσπάθεια που καταβάλλουν όσοι συμμετέχουν και η κούρασή τους φαίνεται ότι αξίζει πραγματικά τον κόπο, αφού η επαφή με τη φύση και τις μοναδικές ομορφιές της, αποτελούν την καλύτερη ανταμοιβή, σε συνδυασμό βέβαια με την ικανοποίηση για την επίτευξη του στόχου που για άλλους είναι η διάκριση ενώ για άλλους απλά ο τερματισμός.

Μετά το τέλος των εκδηλώσεων θα ακολουθήσει γεύμα για τους αθλητές με παραδοσιακά φαγητά προσφορά της ταβέρνας «Αφροδίτη» στη Κάτω Σύμη. Η συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν και θα γίνεται τηλεφωνικά στα τηλέφωνα 6972865015 , 6973032299 έως στις 22-11-2012.

Οι αθλητές μπορούν να ζητούν πληροφορίες και να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στον έφορο αγώνων Ο.Υ. Κρήτης κ. Γιάννη Παντατοσάκη (κιν. 6972865015) και στο μέλος κ. Νίκο Φερετζάκη (κιν. 6973032299).
ΛΕΩΝΙΔΑΣ Γ. ΚΟΥΔΟΥΜΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook