Τηλεφωνική επικοινωνία με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση είχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και τους ενημέρωσαν για το αποτέλεσμα των επαφών του με την Άνγκελα Μέρκελ, αλλά και τα αποτελέσματα του Eurogroup της Δευτέρας.

Ο κ. Στουρνάρας δήλωσε ότι μετά το τελευταίο διήμερο υπάρχει μία «κάπως καλύτερη εικόνα» για τα χρονοδιαγράμματα που έχουμε μπροστά μας και πρόσθεσε: «Ενημέρωσα τον πρωθυπουργό με μεγάλη λεπτομέρεια, ενημερώσαμε τους πολιτικούς αρχηγούς για το τι έγινε χθες στο Eurogroup. Έχουμε, βέβαια, δρόμο ακόμα μπροστά μας, αλλά τουλάχιστον ξέρουμε τι έχουμε μπροστά μας».

Το πρώτο τηλεφώνημα έγινε προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο στον οποίο ο κ. Σαμαράς ανέπτυξε ότι συζητήθηκε πίσω από τις κλειστές πόρτες και κυρίως στην κατ\’ιδίαν συνάντησή του με την Γερμανίδα καγκελάριο.

Οι δύο αρχηγοί δεν προχώρησαν σε λεπτομέρειες καθώς είτε Τετάρτη ή την Πέμπτη αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αμέσως μετά, ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη.

Στη ΔΗΜΑΡ εκτιμούν θετικά την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου, όμως εκφράζουν την ανησυχία τους για το γεγονός ότι η κ. Μέρκελ αρκέστηκε στην ευχή να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook