Τρεις ακόμη άνθρωποι στις ΗΠΑ έχασαν τη ζωή τους από μια μορφή μηνιγγίτιδας την οποία προκαλεί μύκητας και συνδέεται με τη χορήγηση ενέσεων στεροειδών, ανεβάζοντας σε 11 τον συνολικό αριθμό των θανάτων από τον περασμένο μήνα, οπότε ξέσπασε η επιδημία, όπως ανακοίνωσαν σήμερα τα Κέντρα Ελέγχου Ασθενειών (CDC).

Τα CDC ανακοίνωσαν ότι ο αριθμός των κρουσμάτων αυτής της μορφής μηνιγγίτιδας ανέρχεται σε 119.

Το Νιου Τζέρσεϊ επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα μυκητιακής μηνιγγίτιδας που συνδέεται με τη χορήγηση ενέσεων στεροειδών, ανεβάζοντας σε 10 τον αριθμό των αμερικανικών πολιτειών όπου έχουν καταγραφεί κρούσματα της επιδημίας.

Η διάδοση της επιδημίας έχει ανησυχήσει τις αρμόδιες αρχές του υπουργείου Υγείας που επισημαίνουν πως πρέπει να ελέγχονται οι κανόνες λειτουργίες εταιριών όπως η New England Compounding Center Inc με έδρα τη Μασαχουσέτη, που παρασκεύασε τις ενέσεις που φέρονται να ευθύνονται για τα κρούσματα.

Η εταιρία διέκοψε την λειτουργία της και απέσυρε όλα της τα προϊόντα.

Τα στεροειδή χρησιμοποιούνται ως θεραπεία για τους πόνους στην πλάτη. Τα συμπτώματα της συγκεκριμένης μορφής μηνιγγίτιδας είναι πυρετός, πονοκέφαλος, ναυτία και νευρολογικά προβλήματα.

Οι μολυσμένες ενέσεις παρασκευάστηκαν τον Μάιο και εστάλησαν σε 76 νοσοκομεία και κέντρα υγείας σε 23 πολιτείες τον Σεπτέμβριο, διευκρίνισαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Μασαχουσέτης.

Κρούσματα μυκητιακής μηνιγγίτιδας έχουν αναφερθεί εκτός από το Νιου Τζέρσεϊ και στη Φλόριντα, την Ιντιάνα, το Μέριλαντ, το Μίσιγκαν, τη Μινεσότα, τη Βόρεια Καρολίνα, το Οχάιο, το Τενεσί και τη Βιρτζίνια.

kathimerini.gr από ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook