Σε ένα σημαντικό συνέδριο που πραγματοποιείται στην Κύπρο και αφορά το θαλάσσιο περιβάλλον συμμετέχει η Περιφέρεια Κρήτης.

Το συνέδριο με θέμα \”Θαλάσσιο Περιβάλλον – Ασφάλεια – Ρύπανση – Μέθοδοι Αντιρρύπανσης\”, που ξεκίνησε στις 8 Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται αύριο Πέμπτη γίνεται στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος MARE-MED και συνδιοργανώνεται από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Λάρνακας και τη CRPM.

Ο Γιώργος Αλεξάκης που εκπροσωπεί την Περιφέρεια Κρήτης, μιλώντας στο συνέδριο, αναφέρθηκε στην μελλοντική πολιτική για τη Μακρο-Περιφερειακή Μεσογειακή Στρατηγική που θα εφαρμοστεί στην επόμενη προγραμματική περίοδο 2014-20. Στην Στρατηγική αυτή περιέχεται ως βασική διάσταση η Περιβαλλοντική Φροντίδα και ιδιαίτερα η ασφάλεια του θαλάσσιου περιβάλλοντος στη Μεσόγειο.

Η κα Ελένη Χατζηγιάννη, στέλεχος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης που συμμετέχει στο συνέδριο, έκανε επαφές για τη συμμετοχή της Κρήτης στα επόμενα προγράμματα πρόληψης και αντιμετώπισης της θαλάσσιας ρύπανσης.

Στην Κρητική αντιπροσωπεία συμμετέχουν επίσης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης : η κα. Κ.Τσουκαλά Γεν. Διευθύντρια, και η κα. Δάφνη Βολτυράκη.

Το συνέδριο ολοκληρώνεται αύριο Πέμπτη με πραγματική άσκηση αντιρρύπανσης από θαλάσσια μόλυνση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook