Τελευταία ενημέρωση: 14:25

Κρούσματα βίας μεταξύ Ελλήνων και αλλοδαπών μαθητών καταγράφονται στα Λύκεια του Ηρακλείου, όπως παραδέχεται και ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λάζαρος Μάρκου.

Καθηγητές και γονείς προσπαθούν να περιορίσουν το φαινόμενο, το οποίο ξεκίνησε σε επίπεδο Κρήτης από το Ρέθυμνο. 

Αφορμή και αιτία σε τέτοιες περιπτώσεις αποτελούν συνθήματα υπέρ ή κατά της Χρυσής Αυγής, αφού σε πολλές περιπτώσεις κάποιοι μαθητές ενοχλούνται και δεν αργούν να προκληθούν επεισόδια. 

Πάντως ο κος Μάρκου στις δηλώσεις του στην εφημερίδα Πατρίς αφήνει αιχμές σε βάρος της Χρυσής Αυγής.

«Υπάρχουν κρούσματα ρατσισμού στα σχολεία του Ηρακλείου. Δυστυχώς ότι καλλιεργείται στην κοινωνία επεκτείνεται και στο σχολείο. Προσπαθούμε να το μειώσουμε ή να το εκμηδενίσουμε αλλά είναι δύσκολο.

Εξάλλου μια προεκλογική εκστρατεία στήθηκε στην ξενοφοβία και τον ρατσισμό, όλα καλλιεργούνται χρόνια και ιστορικά βλέπουμε οτι σε τέτοιες περιόδους κρίσης εμφανίζονται και αυξανονται σε ποσοστά.»

Απάντηση για τα κρούσματα \”ρατσισμού\” σε σχολεία της Κρήτης

Με αφορμή τις \”ρατσιστικές\” επιθέσεις σε σχολεία της Κρήτης η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δηλώνει ότι δεν έχει ουδεμία εμπλοκή σε περιστατικά βίας, ειδικά μέσα σε σχολεία. Ωστόσο η καταγραφή γεγονότων που αφορούν πολιτικές αντιπαραθέσεις είναι σύνηθες φαινόμενο μεταξύ των πολιτών, ειδικά από τον χώρο της ακροαριστεράς που χρόνια τώρα έχει εφαρμόσει φασιστική ομερτά στον χώρο της παιδείας είτε με τις αναρχικές ομάδες κρούσης είτε με τους αριστερόφρονες καθηγητάδες.

Η τελευταία είδηση από το Ηράκλειο αναφέρει ότι:

\”Πριν από περίπου μια εβδομάδα άγρια συμπλοκή σημειώθηκε μεταξύ ενός Έλληνα και ενός Αλβανού, μαθητών λυκείου. Οι δυο πιάστηκαν στα χέρια καθώς ο Έλληνας ζήτησε το λόγο για κάποια συνθήματα που γράφτηκαν στον πίνακα τάξης εναντίον της Χρυσής Αυγής. Όταν ο Αλβανός μαθητής του είπε ότι καλώς γράφτηκαν τότε ξέσπασε μεταξύ τους άγριος καυγάς που κατέληξε σε συμπλοκή\”.

Το ρεπορτάζ τα λέει όλα για το ποιος προκάλεσε. Οπότε τα σχόλια της ΕΛΜΕ καλύτερα θα ήταν να αφορούσαν τις προκλήσεις των αριστερών και αλλοδαπών μαθητών κατά των Ελληνόψυχων μαθητών και ας αφήσουν την καραμέλα περί ακροδεξιάς βίας. Να θυμίσουμε ότι και στο Ρέθυμνο προ ημερών ολόκληρη ομάδα αναρχικών με καδρόνια και κράνη μπήκε σε σχολείο όταν έμαθαν ότι κάποιοι μαθητές (Χρυσαυγίτες κατ΄αυτούς) αντέδρασαν στην διανομή προπαγανδιστικού και ανθελληνικού υλικού στο σχολείο τους!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook