Με Ερώτηση του προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά ενημέρωση για τον προγραμματισμό που υπάρχει για το αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» του Ηρακλείου σε σχέση με την προοπτική του αεροδρομίου Καστελίου
Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
«Κύριε Υπουργέ, 
Λίγες μέρες πριν, μετά από τη συνέντευξη Τύπου που παραχωρήσατε με αφορμή τη νέα Εθνική Στρατηγική για τα Αεροδρόμια, δηλώσατε πως στο αεροδρόμιο Ηρακλείου θα εκτελούνται μόνο διορθωτικού χαρακτήρα παρεμβάσεις, προκειμένου να μην γίνονται δαπάνες σήμερα, για υποδομές που θα πρέπει αύριο να επανασχεδιαστούν, προφανώς λόγω της προοπτικής του αεροδρομίου Καστελίου.
Με δημοσιεύματα του τοπικού ηλεκτρονικού Τύπου αποκαλύπτεται ότι με έγγραφο που εστάλη από τη Γενική Διεύθυνση Αερομεταφορών της Υ.Π.Α, δίνεται έγκριση προς τις συναρμόδιες υπηρεσίες για να προχωρήσει η Ανατολική επέκταση του κτιρίου του αεροσταθμού στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου, με το συγκεκριμένο έργο επέκτασης που προβλέπεται στην υποβληθείσα με το σχετικό ΜΠΕ, να έχει συνολική κάλυψη 750 τμ, και συνολική δόμηση 1220 τμ..
Επειδή οι δηλώσεις που έγιναν σχετικά με το μέλλον του αεροδρομίου Ηρακλείου έρχονται σε πλήρη αντίθεση με όλα όσα φαίνεται πως προγραμματίζονται για τον αερολιμένα Καστελίου
Ερωτάστε κ. Υπουργέ:
Τι πραγματικά ισχύει για τα έργα στο αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» του Ηρακλείου, σε σχέση με τη καλή λειτουργία του και ποιος είναι ο προγραμματισμός για το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι;».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook