Για τις 17 Μαίου ορίστηκε η δικάσιμος για την υπόθεση του ελλείμματος στο δημοτικό ταμείο Ρεθύμνου, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της εφημερίδας \”Ρεθεμνιώτικα Νέα\”.

Η ιστορία ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια, ύστερα από την έκθεση ορκωτών λογιστών που έκανε λόγο για \”μαύρη τρύπα\” στο ταμείο του Δήμο. Τον αρχικό αυτό έλεγχο, ακολούθησε δεύτερος διαχειριστικός επανέλεγχος από ορκωτούς λογιστές που όρισε η ανακρίτρια.

Ακολούθησε ύστερα το στάδιο της προδικασίας για να φτάσουν τελικά οι εμπλεκόμενοι να παρουσιαστούν στο Τριμελές Εφετείο με την κατηγορία διενέργειας κακουργηματικών πράξεων.

Το ύψος του ελλείμματος

Το συνολικό ύψος του ποσού του ταμειακού ελλείμματος που το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων θα αποφανθεί ποιοι από τους έξι κατηγορούμενους φέρουν ευθύνη για τη δημιουργία του, ανέρχεται κατά το κατηγορητήριο σε 1.400.000 ευρώ περίπου.

Πρόκειται για 963.360,85 ευρώ πραγματικό έλλειμμα όπως και στους δυο διαχειριστικούς ελέγχους διαπιστώθηκε από τους εμπειρογνώμονες ελεγκτές και περίπου 400.000 ευρώ διαφυγόντα έσοδα του δήμου, ζημιά που προκλήθηκε λόγω του ελλείμματος, όπως προσδιορίζεται από τους ελεγκτές τους οποίους είχε διορίσει για τον δεύτερο έλεγχο ο ανακριτής.

Κατηγορούμενοι

Βασική κατηγορούμενη είναι η ταμίας του Δήμου για το χρονικό διάστημα από το 2003-2006 καθώς και ο πρώην δήμαρχος ενώ στο εδώλιο θα καθίσουν και υπάλληλοι του δήμου ενεπλάκησαν λόγω αρμοδιοτήτων στο σκάνδαλο της μαύρης τρύπας στο δημοτικό ταμείο.


Οι κατηγορίες

Οι κατηγορίες που ενέχουν ποινές κακουργήματος είναι:

1: Ο τότε ταμίας του δήμου για: α) υπεξαίρεση στην υπηρεσία κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, β) πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια (μετά την απολογία του στον ανακριτή του είχε επιβληθεί ο όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και χρηματική εγγύηση 15.000 ευρώ).

2: Ο πρώην δήμαρχος για απιστία σχετική με την υπηρεσία κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια (του είχε επιβληθεί η καταβολή χρηματικής εγγύησης 15.000 ευρώ).

3: Ανώτερος υπάλληλος της οικονομικής υπηρεσίας του δήμου για απιστία (του είχε τεθεί ο όρος απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα).

4: Υπάλληλος της οικονομικής υπηρεσίας του δήμου για απιστία (κανένας όρος δεν είχε επιβληθεί μετά την απολογία του).

5 και 6: Υπάλληλοι Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων για συνέργεια σε απιστία (και οι δυο είχαν αφεθεί ελεύθεροι χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook