Συνάντηση, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση σχετικά με το σχεδιασμό της δρομολόγησης του νέου διεθνούς αεροδρομίου Καστελλίου, ζητά ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης με επιστολή που απέστειλε τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012 στον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Στην επιστολή του ο κ. Καλογεράκης τονίζει ότι η ενημέρωση είναι απαραίτητη, προκειμένου να ρίξει φως στο συγκεχυμένο τοπίο που έχει διαμορφωθεί γύρω από τη δημοπράτηση του έργου, το χρονοδιάγραμμα και τα πλαίσια μέσα στα οποία προγραμματίζεται.
Συγκεκριμένα, στην επιστολή του ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας αναφέρει:

«Κύριε Υπουργέ,

Με την ανάληψη των καθηκόντων σας στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, έχετε ενημερωθεί ότι ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας αποτελεί το Δήμο υποδοχής για την κατασκευή του μεγαλύτερου αναπτυξιακού έργου της Κρήτης, του νέου Διεθνούς Αεροδρομίου Καστελλίου.

Ωστόσο, όπως γνωρίζετε, πρόκειται για ένα έργο η δρομολόγηση του οποίου χρονίζει, καθώς η ανακοίνωση για την κατασκευή του έχει εξαγγελθεί εδώ και δεκαπέντε περίπου χρόνια.

Το τελευταίο διάστημα πληροφορούμαστε από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δηλώσεις σας σχετικά με τις προτεραιότητες του Υπουργείου, ανάμεσα στις οποίες βρίσκεται και το έργο του αεροδρομίου Καστελλίου.

Σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρατε, η απόφαση για τη δρομολόγηση του έργου θα ληφθεί εντός του έτους.

Με βάση τα παραπάνω και στα πλαίσια της συνεργασίας που θα πρέπει να υπάρχει με την αυτοδιοίκηση και τους φορείς στη δρομολόγηση και την πορεία μεγάλων έργων, όπως το νέο διεθνές αεροδρόμιο, θα επιθυμούσαμε μια συνάντηση μαζί σας για μια άμεση και ουσιαστική ενημέρωση.

Η ενημέρωση είναι απαραίτητη, προκειμένου να ρίξει φως στο συγκεχυμένο τοπίο που έχει διαμορφωθεί γύρω από τη δημοπράτηση του έργου, το χρονοδιάγραμμα και τα πλαίσια μέσα στα οποία προγραμματίζεται, για να μπορούμε παράλληλα να ενημερώσουμε σχετικά το Δημοτικό Συμβούλιο, τους φορείς και τους κατοίκους της περιοχής.

Από την πλευρά μας έχουμε τονίσει πολλές φορές τη διάθεση συνεργασίας για ο,τιδήποτε σχετίζεται με το έργο, προκειμένου να υπάρξει σύμπνοια και κοινή πορεία μεταξύ του φορέα διαχείρισης, που είναι το Υπουργείο σας, και του Δήμου, των φορέων και των κατοίκων της περιοχής μας, η οποία θα φιλοξενήσει το έργο.

Ευελπιστώντας ότι θα ανταποκριθείτε άμεσα στο αίτημά μας για συνάντηση και ενημέρωση γύρω από τα θέματα που σχετίζονται με το έργο, βρισκόμαστε εν αναμονή της απάντησής σας και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook