Η Βρετανία θα πρέπει να λάβει νέες "δύσκολες και οδυνηρές αποφάσεις" όσον αφορά τα μέτρα λιτότητας προκειμένου να μην "καταποντιστεί", δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Ντέιβιντ Κάμερον στην ομιλία του στο ετήσιο συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος.

 "Αν δεν δράσουμε, αν δεν λάβουμε δύσκολες και οδυνηρές αποφάσεις, αν δεν επιδείξουμε αποφασιστικότητα και φαντασία, η Βρετανία ίσως να μην είναι στο μέλλον αυτό που ήταν στο παρελθόν", προειδοποίησε ο Βρετανός πρωθυπουργός κατά την τέταρτη και τελευταία ημέρα του συνεδρίου που διεξάγεται στο Μπέρμιγχαμ.

 "Επειδή η αλήθεια είναι η ακόλουθη: σήμερα βρισκόμαστε σε μια παγκόσμια κούρσα, η ώρα της αλήθειας σήμανε για χώρες όπως η δική μας. Είτε θα κολυμπήσουμε, είτε θα βουλιάξουμε. Είτε θα δράσουμε είτε θα παρακμάσουμε", τόνισε.

 Την Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Τζορτζ Όζμπορν, ανακοίνωσε νέες περικοπές ύψους 10 δισεκατομμυρίων λιρών στις κοινωνικές δαπάνες. Οι περικοπές αυτές, που αφορούν κυρίως τα οικογενειακά επιδόματα ή τα στεγαστικά επιδόματα των νέων ανέργων, έρχονται να προστεθούν στις περικοπές ύψους 18 δισ. λιρών που είχε ήδη αποφασίσει η κυβέρνηση.

 Η βρετανική οικονομία έπεσε σε ύφεση στις αρχές του έτους. "Πώς θα βγούμε από την ύφεση; Δεν είναι περίπλοκο. Δουλεύοντας σκληρά. Δίνοντας προτεραιότητα στην οικογένεια.

Αναλαμβάνοντας τις ευθύνες μας. Υπηρετώντας τους άλλους", τόνισε ο Κάμερον, απορρίπτοντας την ιδέα ότι το κόμμα του έκανε "στροφή προς τα δεξιά" μετά την ανακοίνωση των περικοπών.

 

protothema.gr