Η άνευ προηγουμένου εξάπλωση της κρίσης αγγίζει πρόσωπα τα οποία μέχρι πρότινος δεν ζητούσαν τη βοήθεια των δικτύων κοινωνικής αρωγής. Αυτό ανακοίνωσε ο ισπανικός Ερυθρός Σταυρός, η ημέρα του οποίου γιορτάζεται την Τετάρτη στη χώρα της Ιβηρικής, απευθύνοντας παράλληλα δραματική έκκληση για προσφορές, προκειμένου να προσφέρει βοήθεια σε 300.000 επιπλέον οικογένειες φέτος.

Ο Ερυθρός Σταυρός ευελπιστεί να συγκεντρώσει 30,5 εκατ. ευρώ, χρήματα που θα διατεθούν για τους σοβαρά πληγέντες από την κρίση Ισπανούς, οι οποίοι δεν έχουν κοινωνική ασφάλιση, εξήγησε ο εκπρόσωπός του Φερνάνδο Κουέβας.

«Είναι οι οικογένειες των οποίων όλα τα μέλη σε εργάσιμη ηλικία είναι άνεργα, άνθρωποι που χάνουν την κατοικία τους λόγω εξώσεων, πρόσωπα τα οποία δεν είναι συνηθισμένο να ζητούν βοήθεια από δίκτυα κοινωνικής προστασίας» πρόσθεσε.

Για να στηρίξει αυτήν την εκστρατεία, υπό την ονομασία «Σήμερα περισσότερο από ποτέ, απέναντι στην κρίση», η φιλανθρωπική οργάνωση έδωσε στη δημοσιότητα ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα 25 δευτερολέπτων, το οποίο εμφανίζει τον πατέρα και τα δύο του παιδιά στην κουζίνα, γύρω από ένα αδειανό ψυγείο, να δειπνούν μία ομελέτα από μόλις ένα αυγό.

Έως σήμερα ο Ισπανικός Ερυθρός Σταυρός απαριθμούσε ως αποδέκτες της βοήθειάς του δύο εκατομμύρια ανθρώπους.

Σήμερα, όμως, εν μέσω κρίσης, καλείται -όπως όλες οι υπόλοιπες ανθρωπιστικές οργανώσεις- να διαχειριστεί ένα τεράστιο πρόβλημα, όσο αυξάνεται η ανεργία στη χώρα, με συνεπακόλουθα αυξανόμενους δείκτες: το 24,63% του εργασιακά ενεργού πληθυσμού, με πάνω από 53% μεταξύ των νέων κάτω των 25 ετών και με 1.737.600 νοικοκυριά να έχουν όλα τα μέλη τους άνεργα.

Απέναντι στην κοινωνική αυτή κατάσταση έκτακτης ανάγκης και για πρώτη φορά στην ιστορία του Ερυθρού Σταυρού στη χώρα, το σύνολο των προσφορών που θα δεχθεί η οργάνωση θα διατεθούν για «να καλυφθεί η έκκληση που έχει απευθύνει στον κόσμο για να ανταποκριθεί στις ανάγκες των 300.000 αποδεκτών» της δράσης του, είπε ο Κουέβας.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook