Με τις βαλίτσες στο χέρι άφησε εκατοντάδες μαθητές που ετοιμάζονταν για την πενθήμερη εκδρομή τους το ταξιωτικό πρακτορείο «Superior Travel», το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες της βρίσκεται λίγο πριν το λουκέτο.

Το τουριστικό γραφείο που έχει έδρα στην Θεσσαλονίκη αλλά διαθέτει γραφεία σε Αθήνα, Χανιά και Ρόδο, ιδρύθηκε το 1996 και ήταν ένα από τα γνωστά και μεγάλα ονόματα στο χώρο της οργάνωσης ομαδικών και ατομικών εκδρομών και σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα.

Το πραγματικό μέγεθος των δυσχερειών ωστόσο αποκαλύφθηκε μόλις την περασμένη Παρασκευή, όταν περίπου 90 μαθητές του 1ου Λυκείου Αλεξανδρούπολης που είχαν μεταβεί στην Βαρκελώνη ενημερώθηκαν ότι το πρακτορείο δεν είχε πληρώσει, ως όφειλε, το λογαριασμό στο ξενοδοχείο που θα διέμεναν στην Ισπανία.

Η υπόθεση του Superior Travel δεν είναι η πρώτη που κλονίζει τον κλάδο. Από τα μεγαλύτερα κανόνια των τελευταίων ετών ήταν αυτό του τουριστικού γραφείου «Manos» το 2002, που έσκασε όταν 70 πελάτες του πρακτορείου, που ταξίδευαν για Ρώμη, βρέθηκαν να μην έχουν θέση στα αεροπλάνα, ενώ κανένας δεν τους έχει ειδοποιήσει προηγουμένως για την ακύρωση του ταξιδιού τους. Όπως έγινε τότε γνωστό, το «Manos» δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε, ενώ το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας οδηγήθηκε σε παραίτηση.

(Isotimia.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook