Αύριο στις 10 το πρωί θα συζητηθεί στη Βουλή η Επίκαιρη ερώτησή που κατέθεσε προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Υποδομών, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Ηρακλείου κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, με την οποία επισημαίνει την ανάγκη ενεργοποίησης του Εθνικού Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας και Ανάπτυξης

Αναλυτικά το κείμενο της Επίκαιρης ερώτησης έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ,
Στην προσπάθεια που διεξάγει η χώρα για την έξοδο από την κρίση, καθοριστικό ρόλο θα παίξει η κινητοποίηση όλων των παραγωγικών, πνευματικών και δημιουργικών δυνάμεων που διαθέτουμε με κοινή συνισταμένη ως προς τους στόχους και τη δράση.

Η κινητοποίηση αυτή περνά μέσα από τη συνεννόηση της Κυβέρνησης, των πολιτικών δυνάμεων και των κοινωνικών εταίρων, των εκπροσώπων της οικονομίας της εργασίας και του επιστημονικού κόσμου για τους στόχους και την πολιτική της χώρας για την ανάπτυξη.

Το Εθνικό Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας και Ανάπτυξης, όπως προβλέπεται μετά τις τελευταίες τροποποιήσεις και εκ της συνθέσεως του, μπορεί να αποτελέσει το δημόσιο βήμα του κοινωνικού διαλόγου μέσα από το οποίο θα επιτευχθεί η απαραίτητη συνεννόηση.

Επειδή το τελευταίο διάστημα το Εθνικό Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας και Ανάπτυξης, ουσιαστικά δεν λειτουργεί

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ
Προτίθεστε να το ενεργοποιήσετε ως βήμα διαλόγου και συνεννόησης;
Έχετε εκπονήσει σχέδιο με πολιτικές και δράσεις το οποίο θα αποτελέσει τη βάση του διαλόγου;»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook