Να κλείσουν οι υποθέσεις των κρατικών ενισχύσεων που βρίσκονται υπό εξέταση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το συντομότερο δυνατόν και με νομικά ασφαλή τρόπο, ζήτησε από τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Χοακίν Αλμούνια, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης στη συνάντησή τους στις Βρυξέλλες.

Παράλληλα, ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε στον κίνδυνο απώλειας πόρων από το ΕΣΠΑ για την χρονική περίοδο 2012-2013 εάν η Κομισιόν δεν εξετάσει σε σύντομο χρονικό διάστημα τις προτάσεις που έχουν υποβληθεί για την αναμόρφωση του ΕΣΠΑ.

Ο κ. Χατζηδάκης ενημέρωσε την Επιτροπή Περιφερειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα κυρίως με την αποκατάσταση της ρευστότητας, για την οποία βασικό προαπαιτούμενο είναι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η επίτευξη συμφωνίας με τη τρόικα. Επίσης, ενημέρωσε την επιτροπή για τις μεταρρυθμίσεις στους τομείς της απελευθέρωσης των αγορών, την άρση εμποδίων για τον ανταγωνισμό, τις ιδιωτικοποιήσεις και την επανεκκίνηση των μεγάλων έργων.

 

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook