Ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 9:30 το βράδυ της Τετάρτης η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με τους επικεφαλής της τρόικας για το πακέτο των μέτρων και τις 89 προαπαιτούμενες ενέργειες που καλείται να προωθήσει η Ελλάδα ώστε να εξασφαλίσει την εκταμίευση της δόσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, νέα συνάντηση θα γίνει στις 18:30 το απόγευμα της Πέμπτης.

Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, οι συναντήσεις θα διεξάγονται σε καθημερινή βάση και η προσπάθεια εστιάζεται στο να έχει κλείσει το πακέτο έως τη Σύνοδο Κορυφής στις 18 Οκτωβρίου.

Η ελληνική πλευρά επιδιώκει να περιοριστεί το δημοσιονομικό βάρος για το 2013 κάτω από τα 9 δισ. ευρώ που απαιτεί η τρόικα, έναντι των 7,8 δισ. ευρώ που προβλέπει ο προϋπολογισμός. Παράλληλα, προσπαθεί να δοθεί το κύριο βάρος στην πρόσθετη περικοπή από το σύνολο των λειτουργικών δαπανών του στενού και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Πάντως, τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, καθώς, σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, τα ταμειακά διαθέσιμα επαρκούν έως τα μέσα Νοεμβρίου.

Το οικονομικό επιτελείο εκτιμά ότι τα φορολογικά έσοδα στο 9μηνο θα είναι κατώτερα των προσδοκιών, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων στις εφορίες. Υπολογίζεται ότι οι «απώλειες» ανέρχονται σε περίπου 500 εκατ. ευρώ, τα οποία, πάντως, θα εγγραφούν, κατά πάσα πιθανότητα, στο 10μηνο.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook