Η Τουρκία θα επιτρέψει στο συριακό πολιτικό αεροπλάνο, το οποίο είχε αναγκάσει νωρίτερα να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Άγκυρας με υποψίες ότι μετέφερε ύποπτο φορτίο, να συνεχίσει το ταξίδι του προς τη Δαμασκό. Από το αεροπλάνο κατασχέθηκε το φορτίο, ανακοίνωσε την Πέμπτη το ειδησεογραφικό πρακτορείο της Τουρκίας, Ανατολή.

Η Τουρκία ανάγκασε την Τετάρτη το συριακό αεροπλάνο να προσγειωθεί στην Άγκυρα με την υποψία ότι μετέφερε «μη πολιτικό» φορτίο, είχε δηλώσει νωρίτερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου. «Σήμερα λάβαμε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το φορτίο του αεροπλάνου φέρεται ότι δεν σέβεται τους κανόνες της πολιτικής αεροπορίας», σημείωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, τις δηλώσεις του οποίου επικαλείται το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Μιλώντας σε απευθείας μετάδοση στην τουρκική τηλεόραση, ο Νταβούτογλου σημείωσε επίσης ότι η Τουρκία ενήργησε εντός του πλαισίου των δικαιωμάτων της βάσει του διεθνούς δικαίου για την έρευνα σε πολιτικά αεροπλάνα, για τα οποία υπάρχει υποψία ότι μπορεί να μεταφέρουν στρατιωτικά υλικά.

kathimerini.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook