Την ανάγκη νέας απομείωσης του ελληνικού χρέους επισήμανε ανοιχτά για πρώτη φορά η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξή της στο Τόκιο.

«Χρειάζεται μείωση του ελληνικού χρέους προτού συνεχιστεί η χρηματοδότηση της χώρας» διαμήνυσε προς Βρυξέλλες, Φρανκφούρτη και Βερολίνο η γαλλίδα επικεφαλής του ΔΝΤ.

Η κ. Λαγκάρντ πρόσθεσε ότι πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα, προκειμένου να πετύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους.

Επισήμανε ότι τα δημοσιονομικά και διαρθρωτικά μέτρα, αποτελούν μόνο μέρος της συζήτησης, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να συζητηθεί ξανά τόσο η χρηματοδότηση όσο και το χρέος της χώρας καθώς και τα 4 αυτά κεφάλαια είναι εξίσου σημαντικά.

Την Τετάρτη η επικεφαλής της ΔΝΤ εξέφρασε εκ νέου την ικανοποίηση της για τον πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην Ελλάδα εξέφρασε σε συνέντευξή που παραχώρησε στο πρακτορείο Bloomberg. Η Λαγκάρντ μέχρι πρόσφατα ήταν από τους πλέον αυστηρούς κριτές της ελληνικής προόδου.

Δήλωσε χαρακτηριστικά ότι "υπάρχουν καλές εξελίξεις" στην Ελλάδα, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση έχει πλησιάσει στην επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος και ότι σημειώνεται πρόοδος στην ανταγωνιστικότητα.

 

skai.gr