Τρείς  Ούγγροι ηλικίας 38, 33 και 32 ετών είναι οι δράστες της κλοπής κοσμηματοπωλείου στο Μάλεμε του δήμου Πλατανιά στα Χανιά.

Η κλοπή εξιχνιάστηκε από τους αστυνομικούς του Α.Τ Νέας Κυδωνίας μετά από σχετικές έρευνες και κατάλληλη αξιοποίηση του βιντεοληπτικού υλικού του κλειστού κυκλώματος ασφαλείας του καταστήματος.

Να σημειωθεί πως οι δύο Ούγγροι 33 και 32 ετών έχουν ήδη συλληφθεί στην Κέρκυρα όπου διέρρηξαν και εκεί ένα κοσμηματοπωλείο, ενώ πιάστηκαν στις 6 Οκτωβρίου, όταν προσπαθούσαν να διαρρήξουν ΑΤΜ τράπεζας που βρίσκεται εντός ξενοδοχείου και στο οποίο υπήρχαν περισσότερα απο 100.000 ευρώ !!

Ο 38χρονος έχει εξαφανιστεί και αναζητείται.

Σε ότι αφορά στην διάρρηξη του κοσμηματοπωλείου που βρίσκεται μέσα σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα στο Μάλεμε, οι κάμερες είχαν καταγράψει τις κινήσεις και των τριών όταν την νύχτα της 3ης Σεπτεμβρίου παραβίασαν την πόρτα του καταστήματος και έκλεψαν απο τις προθήκες  κοσμήματα συνολικής αξίας 100.000 ευρώ περίπου.

Μάλιστα και τις προηγούμενες ημέρες οι τρείς Ούγγροι κυκλοφορούσαν μέσα στο ξενοδοχείο, προφασιζόμενοι τους τουρίστες και όπως επεσήμανε στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Αστυνομικός Δ/ντής Χανίων κ.Μανώλης Πετράκης, προφανώς ήθελαν να κατοπτεύσουν τον χώρο για να σχεδιάσουν τις κινήσεις τους.

Σύμφωνα με τις αρχές οι τρεις Ούγγροι αποτελούσαν μέλη σπείρας διαρρηκτών η οποία διέθετε συγκεκριμένη δομή και μεθοδολογία και με την χρήση εξειδικευμένου τεχνολογικού εξοπλισμού για την εξουδετέρωση συναγερμών και ασύρματων δικτύων.

Σε βάρος των δραστών εκδόθηκε ένταλμα από κ. Ανακριτή Χανίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook