Με δύο χάλκινα μετάλλια στα ομαδικά και μια 5η και μια 8η θέση στα ατομικά στις αποσκευές της γύρισε η ομάδα του Πακρήτιου Αθλτητικού Συλλόγου απο τους αγώνες τουφεκιόυ μεγάλου διαμετρήματος 300 μέτρων που έγιναν στην Κόρινθο στης 6-7/10/12.
Ηταν η τελευταία φάση των παννελλήνιων αγώνων σταθερού στόχου που διοργάνωσε η σκοπευτική ομοσπονδία. 
Την πρώτη μέρα έγινε το αγώνισμα του πρηνηδόν που ειναι 60 βολές με τουφέκη μεγάλου διαμετρήματος με τον στόχο να βρίσκεται στα 300 μέτρα με χρόνο μίας ώρας και ένα τέταρτο. 
Την δεύτερη μέρα έγινε το αγώνισμα των τριών στάσεων πάλι με 60 βολές αλλά τώρα 20 βολές πρηνηδόν, 20 βολές ορθίος και 20 βολές
γονυπετώς με χρόνο 2 ώρες και 30 λεπτά με τον στόχο να βρίσκεται στα 300 μέτρα.
Να επισημάνουμε ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν διόπτρες από τους σκοπευτές αλλά μόνο απλά σκοπευτικά χωρίς μεγέθυνση.
Άλλη δυσκολία στο συγκεκριμένο αγώνισμα είναι το ισχυρό διαμέτρημα δηλαδή του στρατιωτικού ( G3 ) που γνωρίζουν οι περισσότεροι, που έχει σαν αποτέλεσμα ισχυρές ανακρούσεις σε κάθε βολή και δυσκολεύει αφάνταστα τους σκοπευτές .
Αγωνιστικά τώρα :
Στους αγώνες επίσης συμμετείχε και ο Γ.Σ. Αθλοκίνηση με πλήρη ομάδα στο αγώνισμα του πρηνηδόν το Σάββατο 6/10/12 και κατέλαβε την 5η θέση στο ομαδικό, χωρίς οι σκοπευτές της να έχουν αξιόλογες ατομικές επιδόσεις λόγο του ότι τα τυφέκια της δεν είναι καθαρά αγωνιστικά και υπολείπονται σε εξοπλισμό.
Τις ομάδες αποτελούσαν:
Η ομάδα του Παγκρήτιου Αθλητικού Συλλόγου την ημέρα του πρηνηδόν:
Ματαλλιωτάκης Ιωάννης 480
Μαρκογιαννάκης Ανταλκίδας 422
Δανδουλάκης Γεώργιος 411
Η ομάδα του Παγκρήτιου Αθλητικού Συλλόγου την ημέρα των τριών στάσεων:
Ματαλλιωτάκης Ιωάννης 447
Δανδουλάκης Γεώργιος 341
Μαρκογιαννάκης Ανταλκίδας 297
Η ομάδα του Γ.Σ. Αθλοκίνηση την ημέρα του πρηνηδόν: 
Μηναδάκης Γεώργιος 284
Αναστασάκης Γεώργιος 276
Ψαθάκης Ελευθέριος 199
Να επισημάνουμε το αγώνισμα πολεμικού τυφεκίου μεγάλου διαμετρήματος ήταν ολυμπιακό μέχρι πριν μερικές ολυμπιάδες και υπάρχει στο ολυμπιακό πρόγραμμα από τους πρώτους αλυμπιακούς αγώνες, γινόταν με τυφέκια τύπου ΓΚΡΑ και βγήκε από τους ολυμπιακούς λόγο των απαιτήσεών του σε χώρους των σκοπευτηρίων.
Ο επόμενος αγώνας του Παγκρήτιου Αθλητικού Συλλόγου είναι το πρωτάθλημα των αεροβόλων όπλων κέντρου-περιφέρειας που θα γίνει στης 21/10/12 στο Ηράκλειο Κρήτης και θα συμμετέχει με πλήρη ομάδα.
Οι προπονήσεις των αεροβόλων όπλων ξεκίνησαν στο σκοπευτήριο μας στην Ν. Αλικαρνασσό. Το σκοπευτήριο θα είναι ανοικτό απο Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες λειτουργίας απο 19:00 έως 21:30. Τηλέφωνα επικοινωνίας: Μαρκογιαννάκης Ανταλκίδας 6936851330 κ΄ Κοσκινάς Γεώργιος 6936968256

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook