Την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο νέας απομείωσης του ελληνικού χρέους, αυτήν τη φορά από τον επίσημο τομέα (OSI), επανέλαβε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απαντώντας κυρίως στις αιτιάσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Χαρακτήρισε δε, τέτοιες προτάσεις ως «αντιπαραγωγικές.»

«Οι προτάσεις για κούρεμα του ελληνικού χρέους του επίσημου τομέα είναι αντιπαραγωγικές» τόνισε χαρακτηριστικά ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, μιλώντας σε συνεδρίαση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας στο Τόκιο.

Ο Σόιμπλε ανέφερε ακόμη ότι κανείς δεν μπορεί να αναγκάσει την Ελλάδα να αποχωρήσει από το ευρώ εφόσον η ίδια η χώρα επιθυμεί να παραμείνει εντός της ευρωζώνης και εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της.

Όσον αφορά την κρίση χρέους, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών συμφώνησε με τις δηλώσεις Ραχόι της Τετάρτης, δηλαδή ότι καταγράφεται μεγαλύτερη πρόοδος από ό,τι νομίζουν οι αναλυτές.

Σημειώνεται ότι την ανάγκη νέας απομείωσης του ελληνικού χρέους επισήμανε ανοιχτά για πρώτη φορά η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ επίσης από το Τόκιο, εντείνοντας τις πιέσεις στην Ευρώπη για λύση, καθώς το Ταμείο εκτιμά ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, και βάσει καταστατικού, δεν μπορεί να υποστηρίξει περαιτέρω συμμετοχή του σε πρόγραμμα διάσωσης.

 

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook