Στο στόχαστρο του βουλευτή της ΝΔ Νικήτα Κακλαμάνη μπήκε την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, με αφορμή τη νέα απόκλιση μεταξύ οικονομικού επιτελείου και τρόικας -ύψους 550 εκατ. ευρώ που αφορά στον προϋπολογισμό του 2013- για έσοδα από την καταβολή τόκων επί των προνομιούχων μετοχών που κατέχει το κράτος από τις τράπεζες.

Η τρόικα ζητά το ποσό αυτό να καλυφθεί με νέα μέτρα κι όχι από τις τράπεζες, κάτι που βρίσκει αντίθετο το οικονομικό επιτελείο.

Μιλώντας στο Mega το πρωί της Πέμπτης, ο Ν.Κακλαμάνης διαχώρισε τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, λέγοντας: «Ο κ. Σταϊκούρας δίνει τη μάχη, δεν ξέρω αν έχει εγγράψει ο κ. Στουρνάρας τα 550 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό» και συνέχισε, τονίζοντας: «Αν δεν ληφθούν αυτά πίσω, ας έρθει ο κ. Στουρνάρας και οι φίλοι του οι τραπεζίτες να ψηφίσουν στη Βουλή».

Ο βουλευτής της ΝΔ προχώρησε ένα βήμα περισσότερο στην επίθεσή του εναντίον του κ. Στουρνάρα, λέγοντας: «Μα ήταν πάντα με την πλευρά των τραπεζών. Τραπεζίτης ήταν ο άνθρωπος. Να τα λέμε αυτά».

Σε παρατήρηση ότι πρόκειται για μομφή εναντίον του υπουργού Οικονομικών, ο κ. Κακλαμάνης είπε: «Η εμπιστοσύνη αποκτάται από την αποτελεσματικότητα και την άσκηση πολιτικής».

Ο Ν.Κακλαμάνης τόνισε, δε, ότι «δεν μπορεί να κάνει του κεφαλιού του· είναι διορισμένος από μια κυβέρνηση».

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook