\’\’Αδυνατώ να συνεισφέρω ως επικεφαλής του κλιμακίου ανασυγκρότησης για το Δήμο Χανίων και δεν κάνω αποδεκτό τον διορισμό μου.\’\’
 Με αυτή τη φράση μέσα από μια μακροσκελέστατη δήλωση ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Φρ. Παρασύρης δεν κάνει αποδεκτό το ρόλο που του ανατέθηκε από το ΠΑΣΟΚ για το Δήμο Χανίων. 
Αναλυτικά ο κος Παρασύρης αναφέρει: 
\’\’Η χώρα για ακόμη μια φορά διέρχεται μια εξαιρετικά δύσκολη στιγμή με ορατό τον κίνδυνο να διασταυρώσει τη μοίρα της με το χάος. Είναι μόλις τέσσερις μήνες απ’ την ανάληψη των καθηκόντων της παρούσας κυβέρνησης. Αυτή η τρικομματική Κυβέρνηση δημιούργησε αρχικά την εντύπωση ότι με ευρύτερη συναίνεση θα επιχειρήσει επιτέλους τις μεγάλες τομές στην χώρα. 
Δυστυχώς, όμως ,φαίνεται να χάνεται μια χρυσή ευκαιρία καθώς για ακόμη μία φορά, επιδίδεται κι αυτή η κυβέρνηση σ’ ένα κυνήγι αλλεπάλληλων περικοπών, σε πλήρη αντίθεση με τις προεκλογικές διακηρύξεις. Με τον τρόπο αυτό επιβεβαιώνεται η αίσθηση του κόσμου ότι τελικά μονάχα αυτό είναι ικανό να κάνει το υπάρχον πολιτικό σύστημα, αφήνοντας ταυτόχρονα ανέπαφες τις μεταπολιτευτικές ιερές αγελάδες. 
 Θα περίμενα απ’ την Κυβέρνηση αλλά και τα κόμματα που συμμετέχουν σ’ αυτήν, να εντείνουν τις προσπάθειες για κάθετες τομές με σχέδιο και στρατηγική, στις περιοχές εκείνες της οικονομικής και κοινωνικής οργάνωσης που κρατούν πίσω την χώρα. Να επιταχύνουν τις διαρθρωτικές αλλαγές με τρόπο που απ’ την μια η πολιτική και ο κοινοβουλευτισμός σταδιακά να επανακτήσουν την χαμένη τους αξιοπιστία κι απ’ την άλλη η ελληνική οικονομία να γίνει πιο παραγωγική και πιο ανοιχτή για όλους.
 Ο προοδευτικός και δημιουργικός κόσμος, αυτός που ακόμη και σήμερα εξακολουθεί να παράγει, θα περίμενε απ’ το πολιτικό σύστημα μια πιο αποφασιστική δράση, χωρίς να υπολογίζει το κόστος σύγκρουσης με τις δομές της κακοδαιμονίας. Από το κλείσιμο των ζημιογόνων δημοσίων οργανισμών, το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, την αξιολόγηση της Δημόσιας Διοίκησης, μέχρι την αναμόρφωση του τραπεζικού συστήματος της χώρας, το ουσιαστικό και αποτελεσματικό χτύπημα της φοροδιαφυγής, τον τρόπο λειτουργίας των ΜΜΕ, αλλά και τις βαθιές τομές στο πολιτικό σύστημα. 
Αυτά είναι τα στοιχειώδη για να ανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας, ενώ κρίνουν αποφασιστικά το μέγεθος της οικονομίας και την ποιότητα της Δημοκρατίας μας.
 Ο άλλος δρόμος θα είναι, εξαιτίας της ατολμίας του πολιτικού συστήματος, η κοινωνία να «σύρεται» πίσω από αλλεπάλληλα μέτρα και περικοπές. Αυτό, δηλαδή, που ζήσαμε και που ζούμε σήμερα, όπου η κυβέρνηση επιδίδεται σε συνεχείς πολιτικές διαπραγματεύσεις για το ύψος των οριζόντιων μειώσεων των εισοδημάτων και την ανελέητη φοροεπιδρομή που θα ενταφιάσει ο,τιδήποτε δημιουργικό και παραγωγικό υπάρχει ακόμη στον ιδιωτικό τομέα. 
 Η πορεία και οι επιλογές αυτές οδηγούν σε τυφλή σύγκρουση με την κοινωνία εξαιτίας της αδυναμίας να υπερβούμε αγκυλώσεις, της ροπής μας στον λαϊκισμό και της ξύλινης δήθεν «σοσιαλιστικής» ρητορικής που μας κρατάει πίσω. Αυτή η τακτική, μοιραία θα φέρει πολύ πιο κοντά το ενδεχόμενο η ελληνική κοινωνία να βιώσει τον παραλογισμό των πολιτικών άκρων. 
 Μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον, το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί την ανασυγκρότηση των δυνάμεων του. Επιχειρεί μια πολιτική ανασύσταση που δείχνει να εξαντλείται σε οργανωτικά ζητήματα. Αυτό το εγχείρημα υποβαθμίζεται όσο δεν προσδιορίζεται το πολιτικό στίγμα κι όσο απομακρυνόμαστε από μια άλλη, ρεαλιστική και ελπιδοφόρα αφήγηση για το μέλλον της χώρας. 
Το «σώνουμε την χώρα» δεν αρκεί για να απαντήσει κι αυτή τη φορά, στις μεγάλες αντιφάσεις των προεκλογικών μας δεσμεύσεων με αυτά που αύριο θα στηρίξουμε. 
 Θεωρώ ότι χάνεται η ουσία της όποιας πρωτοβουλίας σε μια περίοδο που το ΠΑΣΟΚ εκτοπίζεται από τον πολιτικό χάρτη και η όποια πολιτική δράση θα έπρεπε να δικαιολογεί ένα διαφορετικό δρόμο.
 Διαφωνώ επομένως, με την διαδικασία ανασύστασης του ΠΑΣΟΚ διότι θεωρώ ότι οι έντονες ζυμώσεις στο χώρο του κέντρου που αφορούν στην προοδευτική παράταξη, θα έπρεπε να οδηγήσουν συνολικά στην ανασύσταση αυτού του χώρου. Από τις πρωτοβουλίες των πολιτών και των μεμονωμένων προσωπικοτήτων μέχρι τις πολιτικές κινήσεις, εκτιμώ ότι το ΠΑΣΟΚ, θα μπορούσε και θα έπρεπε να συμβάλει καθοριστικά στη συσπείρωση του κατακερματισμένου προοδευτικού χώρου, προετοιμάζοντας ένα σύγχρονο, εναλλακτικό, προοδευτικό και μεταρρυθμιστικό μέτωπο για την χώρα. 
Δεν έχει πλέον νόημα η ανασύσταση του ΠΑΣΟΚ, έχει νόημα η ανασύσταση του χώρου, κι όσοι δεν το βλέπουν απλά εθελοτυφλούν.
Οι τελευταίες, άλλωστε, αποκαλύψεις και η θεσμική «κατεδάφιση» του κράτους και των λειτουργών του, κάνει ακόμη πιο έντονη την ανάγκη για ύπαρξη αυτού του μετώπου.
 Ο τρόπος διαχείρισης των λιστών, των καταγγελιών περί παράνομου πλουτισμού πολιτικών προσώπων και άλλων υποθέσεων που κυκλοφορούν, γεμίζει την κοινωνία με ερωτηματικά που παραμένουν αναπάντητα.
 Όλα αυτά μαρτυρούν ένα θεσμικά ανοχύρωτο κράτος δικαίου που ανά πάσα στιγμή μπορεί να εκθέσει τον οποιοδήποτε μέσα στο γενικευμένο και χωρίς κανόνες και νόμους παιγνίδι εξουσίας. 
 Ως βουλευτής, κλήθηκα να συμβάλλω σε μια προσπάθεια που με μεγάλη δοκιμασία για την κοινωνία θα έφερνε την Ελλάδα σε μια κανονικότητα σύγχρονου δυτικού κράτους.
 Η υπόθεση όμως των λιστών ουσιαστικά αναιρεί την προσπάθεια αυτή και παρότι δηλώνω καλοπροαίρετος, αφήνει εύλογα κενά σε όλους, σε σχέση με την διάθεσή ορισμένων να χτυπήσουν την φοροδιαφυγή. 
Με βάση λοιπόν αυτό το σκεπτικό αλλά και με δεδομένη την κρισιμότατη χρονική συγκυρία για την πατρίδα και τους Έλληνες πολίτες, αδυνατώ να συνεισφέρω ως επικεφαλής του κλιμακίου ανασυγκρότησης για το Δήμο Χανίων και δεν κάνω αποδεκτό τον διορισμό μου.\’\’

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook