Ένοχος κρίθηκε ο νεαρός για τη δολοφονία της φίλης του, η οποία πέθανε από ασφυξία, όταν προσπάθησε να καταπιεί ένα ζωντανό χταπόδι.

Τελικά αποδείχθηκε πως ο 31χρονος Κιμ ανάγκασε την φίλη του να βάλει το μαλάκιο στο στόμα της, με αποτέλεσμα η άτυχη κοπέλα να μη μπορεί να αναπνεύσει.

Ο Κιμ καταδικάστηκε σε ισόβια από το δικαστήριο της πόλης Ιντσεόν, δυτικά της Σεούλ, για την ανθρωποκτονία από πρόθεση της φίλης του σε μοτέλ της πόλης τον Απρίλιο του 2010.

Το ζευγάρι είχε κλείσει δωμάτιο στο ξενοδοχείο, αφού πρώτα είχε αγοράσει δύο ζωντανά χταπόδια που θεωρούνται στη Νότια Κορέα ως τοπική σπεσιαλιτέ. Η κατανάλωσή τους είναι πολύ συνηθισμένη στη χώρα, όμως πολλές φορές μπορεί να θεωρηθεί μοιραία γιατί είναι πιθανόν τα πλοκάμια να φράξουν τον φάρυγγα προκαλώντας ασφυξία.

Αυτό ακριβώς ισχυρίστηκε πως συνέβη στην 24χρονη Μουν ο κατηγορούμενος και πραγματικά ένα πλοκάμι βρέθηκε στο φάρυγγά της. Η κοπέλα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και πέθανε, όπως διαγνώστηκε, από ασφυξία, λίγες ώρες αργότερα. Η σορός της αποτεφρώθηκε.

Όμως ο πατέρας του θύματος ανακάλυψε ότι η κόρη του είχε κάνει ασφάλειας ζωής 200 εκατομμυρίων γουόν (139.500 ευρώ) με δικαιούχο τον Κιμ, μόλις μια εβδομάδα πριν από το θάνατό της. Η έρευνα ξανάνοιξε δύο χρόνια αργότερα.  Το δικαστήριο του Ιντσεόν αποφάνθηκε πως αν και πτώμα δεν υπάρχει, οι «έμμεσες αποδείξεις» ήταν αρκετές για να καταδικαστεί ο Κιμ.

«Η πιθανότερη αιτία θανάτου είναι ο πνιγμός με κάποιο ελαφρύ ύφασμα. Το θύμα δεν μπορούσε να μασήσει καλά και είναι αδύνατον να έβαλε, χωρίς να το τεμαχίσει, ολόκληρο το χταπόδι στο στόμα της», ανακοίνωσε το δικαστήριο, το οποίο έκρινε πως ο Κιμ την έπνιξε και μετά τοποθέτησε το χταπόδι στο στόμα της.

 

protothema.gr