Συνάντηση ακόμη και με τον Πρωθυπουργό, ζητά ο Βουλευτής Χανίων της ΝΔ κ.Χρήστος Μαρκογιαννάκης, για το θέμα της παραχώρησης του στρατοπέδου Μαρκοπούλου στον Δήμο Χανίων.

Ο κ.Μαρκογιαννάκης, μετά την – ουσιαστικά αρνητική – απάντηση που είχε πάρει απο τον υπουργό Εθνικής Άμυνας σε συνάντηση που είχαν για το συγκεκριμένο θέμα, επανέρχεται σε επιστολή του προς τον κ.Παναγιωτόπουλο, με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου της Βουλή.

Στην επιστολή του ο κ.Μαρκογιαννάκης αναφέρει τα εξής :

\”Αγαπητέ Πάνο,

Όπως θα θυμάσαι προ ημερών είχαμε κάνει μία συζήτηση σχετικά με το ενδεχόμενο της παραχώρησης από το ΥΕΘΑ του στρατοπέδου «Μαρκοπούλου». Οι ενδοιασμοί που εξέθεσες και που τους μετέφερα στους εκπροσώπους των φορέων των Χανίων, είναι απόλυτα κατανοητοί με δεδομένη την δύσκολη οικονομική συγκυρία την οποία διέρχεται η χώρα μας.

Εν προκειμένω όμως θα πρέπει να ληφθούν υπόψη ότι:

α) το αίτημα υποβάλλεται προς το ΥΕΘΑ εδώ και δύο δεκαετίες και ότι η ικανοποίηση του «κολλούσε» επί προκατόχων σου Υπουργών κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.
β) στην συνείδηση της τοπικής κοινωνίας είναι εμπεδωμένη η πεποίθηση ότι η παραχώρηση του χώρου του στρατοπέδου στην πόλη των Χανίων είναι θέμα χρόνου.
γ) τυχόν εμπορική εκμετάλλευση του χώρου, εκτός του ότι θα αποτελέσει μια κακόγουστη περιβαλλοντική παραφωνία, πιθανότατα θα προκαλέσει και έντονες κοινωνικές αντιδράσεις και
δ) η παραχώρηση του στρατοπέδου θα είναι μια ελάχιστη ανταπόδοση της πολιτείας προς την τοπική κοινωνία που υφίσταται τις συνέπειες της λειτουργίας, παρά την θέληση της, πλειάδες οχλουσών εγκαταστάσεων (Π.Β.Κ, Αμερικάνικη βάση, 115 Π.Μ κλπ).

Πιστεύω ότι οι παράμετροι αυτές , τις οποίες και προφορικά μπορούμε οι εκπρόσωποι των Χανίων να σου αναπτύξουμε, επιτρέπουν μια διαφορετική αξιοποίηση του στρατοπέδου «Μαρκοπούλου». Μια συνάντηση μάλιστα με τον κ. Πρωθυπουργό, εάν ο φόρτος εργασίας του το επιτρέπει, πιστεύουμε ότι θα βοηθήσει να λυθεί άμεσα το πρόβλημα.

Με εκτίμηση
Χρήστος Μαρκογιαννάκης
Γ΄ Αντιπρόεδρος Βουλής\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook