Διήμερες εκδηλώσεις για την επέτειο του θανάτου του Ελευθερίου Βενιζέλου θα πραγματοποιηθούν στα Χανιά.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή, στις 11 το πρωί, πραγματοποιείται στους Τάφους των Βενιζέλων, στον Προφήτη Ηλία Χανίων το ετήσιο πολιτικό μνημόσυνο των Ελευθερίου & Σοφοκλή Βενιζέλου.

Στο μνημόσυνο, που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Χανίων και το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», ομιλητής θα είναι ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Νίκος Σηφουνάκης. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Δήμαρχος Χανίων Εμμανουήλ Σκουλάκης και ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Νικόλαος Παπαδάκης.

Πριν από το μνημόσυνο θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυδωνίας & Αποκορώνου, κ.κ. Δαμασκηνού.

Το Σάββατο, στις 7:30 το απόγευμα, στην αίθουσα «Σταύρος Σ. Νιάρχος» του Μεγάρου Μητροπολίτης Ειρηναίος Γαλανάκης, στη Χαλέπα, θα γίνουν οι απονομές των βραβείων του Θ΄ Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Δοκιμίου για τον Ελευθέριο Βενιζέλο, που οργανώνει κάθε χρόνο το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων, καθώς και αναγορεύσεις εταίρων του Ιδρύματος. Χορηγοί των μαθητικών βραβείων και της εκδήλωσης είναι και φέτος οι μεγάλοι ευεργέτες, εταίροι και χορηγοί του Ιδρύματος Εμμανουήλ Εμμ. Μιχαηλάκης και Δαμασκηνή Εμμ. Μιχαηλάκη.

Τα βραβεία φέτος απονέμονται:

▪ Α΄ βραβείο, Βαρβάρα – Μαρία Κουλαουζίδου, Εκπαιδευτήρια Γεωργίου Ζώη, Αθήνα
▪ Β΄ βραβείο, Διονύσης Ασημιάδης, 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης
▪ Γ΄ βραβείο, Ανέστης Τσιαρτσιανίδης, 4ο Γυμνάσιο Λαμίας

Εταίροι του Ιδρύματος θα αναγορευτούν:

– Δήμος Καλλιθέας
– Σύνδεσμος Κρητών Καλλιθέας
– Σύλλογος Κρητών Ν. Πέλλας «Ο Ψηλορείτης»
– Βεργανελάκης Μιχάλης, Δικηγόρος
– Κακαβελάκης Δημήτρης, Δημοσιογράφος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook