Με μία δήλωση, η οποία κατακεραυνώνει ουσιαστικά τις αποφάσεις του Ευ. Βενιζέλου για την ανασύσταση του ΠΑΣΟΚ, ο τ. Βουλευτής Ηρακλείου Φραγκίσκος Παρασύρης αρνείται την θέση του ως επικεφαλής του κλιμακίου ανασυγκρότησης του κόμματος για το Δ. Χανίων.

Μάλιστα ο κ. Παρασύρης φωτογραφίζει τον Πρόεδρο του κόμματος Ευ. Βενιζέλο ως ένα από τους βασικούς υπαίτιους για τον λάθος χειρισμό στο θέμα της περιβόητης Λίστας Λανγκάρτ.

Ειδικότερα αναφερόμενος στο θέμα του ΠΑΣΟΚ σημειώνει «… Οι τελευταίες, άλλωστε, αποκαλύψεις και η θεσμική «κατεδάφιση» του κράτους και των λειτουργών του, κάνει ακόμη πιο έντονη την ανάγκη για ύπαρξη αυτού του μετώπου. Ο τρόπος διαχείρισης των λιστών, των καταγγελιών περί παράνομου πλουτισμού πολιτικών προσώπων και άλλων υποθέσεων που κυκλοφορούν, γεμίζει την κοινωνία με ερωτηματικά που παραμένουν αναπάντητα».

Ωστόσο ο Ευ. Βενιζέλος δεν γλιτώνει και τα βέλη της αυστηρής κριτικής στο θέμα της διαδικασίας της ανασύστασης του κόμματος, θεωρώντας ότι η ανασυγκρότηση θα έπρεπε να ξεκινήσει στο ευρύτερο κεντρώο χώρο και όχι στα όρια του κόμματος και στην εσωτερική κατανάλωση για οργανωτικά ζητήματα.

Η μακροσκελή δήλωση του ωστόσο, με την άρνηση της θέσης για το Δ. Χανίων και το γεγονός ότι επελέγη να δημοσιευτεί στα social media, αφήνει διάφορες υποψίες.

Σίγουρα τα κοινωνικά δίκτυα δεν είναι χώρος για ανακοινώσεις αποχώρησης από το κόμμα, το γεγονός όμως της άρνησης της θέσης στα Χανιά και η συνολική τοποθέτηση, αφήνει βάσιμες υποψίες ότι είναι το πρώτο βήμα για μία «ηρωική έξοδο».

Γ. Σ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook