Η έκθεση «Φαντάσου την πόλη: Ρέθυμνο 2012» εγκαινιάζεται τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου στον χώρο του Αγίου Φραγκίσκου στο Ρέθυμνο και θα διαρκέσει από 5 έως 12 Νοεμβρίου 2012.

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν περισσότερες από 40 αρχιτεκτονικές, πολεοδομικές και εικαστικές προτάσεις, οι οποίες αφορούν στην πόλη του Ρεθύμνου, ενώ στα πλαίσια της μια σειρά από διαλέξεις και παράλληλες δράσεις σε όλη την πόλη θα προσκαλέσουν κατοίκους και φορείς να φανταστούν το αστικό τους τοπίο.

Σκοπός της όλης δράσης, είναι να σκιαγραφηθούν κοινά προβλήματα στην διαχείριση του δημόσιου χώρου αλλά και αντίστοιχες θετικές εικόνες του αστικού τοπίου. Η προσπάθεια αυτή αποτελεί μία συλλογική κίνηση και πρόταση για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.  Οι εικόνες αυτές θα αναφέρονται άμεσα ή έμμεσα στο κοινωνικό, πολιτικό, οικονομικό, πολιτισμικό και πολιτιστικό περιβάλλον και θα θέτουν εύστοχα ερωτήματα σχετικά με τις συνθήκες σύγχρονης ζωής αλλά και την ανάγκη σε πολλές περιπτώσεις αναδιαμόρφωσης, επανασχεδιασμού και χρήσης εκ νέου του δημόσιου χώρου.

Το υλικό των φωτογραφιών θα παραχθεί από τους κατοίκους – επισκέπτες του Ρεθύμνου. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αποτυπώσουν στο φακό τους όψεις της πόλης και στιγμές της καθημερινής ζωής: τι τους αρέσει και τι δεν τους αρέσει στην πόλη τους: κτίρια, δρόμους, πεζοδρόμια, τοίχοι, πάρκα, δέντρα, παραλίες, μέσα μεταφοράς, ΙΧ και συγκοινωνίες, κοινωνική ζωή κτλ.

Το όλο εγχείρημα δεν αποτελεί διαγωνισμό, ούτε εικαστική έκθεση φωτογραφίας, αλλά απλός και αυθόρμητος, άμεσος σχολιασμός της κατάστασης του δημόσιου χώρου του Ρεθύμνου μέσω της φωτογραφικής κάμερας.

Για το σκοπό αυτό, θα οργανωθούν κοινές φωτογραφικές εξορμήσεις στην πόλη του Ρεθύμνου. Οι συναντήσεις θα γίνουν στις 4, 11, 12, 18, 25 και 26 Οκτωβρίου, ώρα 5 μ.μ. και στις 27 Οκτωβρίου, ώρα 11 π.μ. και το σημείο αφετηρίας είναι στην οδό Νικηφόρου Φωκά 35.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να κινηθούν και ατομικά, οποιαδήποτε ημέρα επιθυμούν, εφόσον δεν επιθυμούν να ακολουθήσουν την ομάδα στις φωτογραφήσεις.

Η συλλογή του φωτογραφικού υλικού θα γίνει με δύο τρόπους:

  • με αποστολή των φωτογραφιών στο ΖΕΟΝ έως και τις 31 Οκτωβρίου 2012
  • με παράδοση στην οδό Νικηφόρου Φωκά 35 στο Ρέθυμνο στις 29-31/10, 6-9 μ.μ.

Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΩΡΟΣ στο: http://www.zeon.gr/
Περισσότερες πληροφορίες για
τη δράση ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΩΡΟΣ στο Ρέθυμνο, σας καλούμε να επισκεφθείτε τα site:

http://forfree.gr/

http://www.imaginethecity.gr/

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook