Δύο ώρες διήρκεσε η συνάντηση των εκπροσώπων των Χανίων με την επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργικού γραφείου , στο μέγαρο Μαξίμου κα Ρεγγίνα Βάρτζελη.

Στην συνάντηση παρέστησαν τα μέλη του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων, οι τρείς βουλευτές Χανίων του ΠΑΣΟΚ  κ.κ. Δαμιανάκης, Βαλυράκης, Κουρουπάκη ( ο κ.Χρ.Μαρκογιαννάκης είχε από χθες γνωστοποιήσει πως δεν θα συμμετείχε σε ένδειξη διαμαρτυρίας) ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων και όλοι οι δήμαρχοι των Χανίων, οι οποίοι και ενημέρωσαν αναλυτικά την κα Βάρτζελη, για το σύνολο των διαστάσεων που έχει το θέμα του Εφετείου Κρήτης.

Επίσης έγινε αναφορά και στην συνεχιζόμενη απομάκρυνση και άλλων υπηρεσιών από τα Χανιά στο πλαίσιο της διοικητικής μεταρρύθμισης και της οικονομικής κρίσης.

Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ.Δημήτρης Ποντικάκης «η κα Βάρτζελη μας είπε πως θα ενημερώσει αναλυτικά τον Πρωθυπουργό για όλα όσα της αναφέραμε».

Υπενθυμίζεται πως μετά την υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος για την ίδρυση Εφετείου Ανατ.Κρήτης με έδρα στο Ηράκλειο και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ.Κάρολο Παπούλια, το μόνο που απομένει για να γίνει το ΠΔ και Νόμος του κράτους είναι η δημοσίευσή του στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης.

Στο μεταξύ , «έμφραγμα» έχει προκληθεί στην απονομή της Δικαιοσύνης στα Χανιά καθώς οι δικηγόροι συνεχίζουν την αποχή από τα καθήκοντά τους, οι εκλογές στον Δικηγορικό σύλλογο δεν έγιναν, ενώ το νυν διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου θα συνεδριάσει την ερχόμενη Πέμπτη 24/3 για να εκτιμήσει τις εξελίξεις και να λάβει νεώτερες αποφάσεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook