Εναν φόρο, ο οποίος όμως θα επιβαρύνει κάθε ακίνητο και όχι μόνο τα ηλεκτροδοτούμενα, σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών σε αντικατάσταση του Ειδικού Τέλους Ακινήτων και του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας.

Ο νέος φόρος, ο οποίος θα ισχύσει από το 2013, θα επιβάλλεται σε ιδιοκτήτες διαμερισμάτων, μονοκατοικιών, γραφείων, καταστημάτων, αγροτεμαχίων και οικοπέδων, εντός και εκτός σχεδίου πόλης, με στόχο ετήσια έσοδα 3 δισ. ευρώ για τον κρατικό προϋπολογισμό.

Εξαιρέσεις θα υπάρξουν για τους κατ’ επάγγελμα αγρότες, όσον αφορά τα αγροτεμάχια, αλλά με συγκεκριμένα όρια στρεμμάτων, τα οποία θα οδηγούν σε φορολόγηση των μεγαλοαγροτών.

\"\"

Η επιτροπή αλλαγής του φορολογικού, στην οποία μετέχουν, πλην του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυαραγάνη εκπρόσωποι από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, και τη ΔΗΜΑΡ, συνεδρίασε χθες στο υπουργείο Οικονομικών με αντικείμενο τις αλλαγές στη φορολογία κεφαλαίου.

Παρότι το θέμα είναι ευρύτερο, καθώς αφορά και αλλαγές σε φόρους μεταβίβασης, κληρονομιών, δωρεών και γονικών παροχών, η συζήτηση ξεκίνησε από τις αλλαγές που αφορούν την αντικατάσταση του ενιαίου τέλους ακινήτων και του ΦΑΠ με έναν νέο φόρο ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ από το 2013, βγάζοντας από το κάδρο των φορολογικών επιβαρύνσεων το χαράτσι που καταβάλλεται και φέτος μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι ο νέος φόρος θα φέρει και ελαφρύνσεις.

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook