Σε ισόβια καταδικάστηκε ο 31χρονος Νοτιοκορεάτης Κιμ, που κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία της φίλης του, της οποίας ο θάνατος είχε αρχικά αποδοθεί σε ασφυξία όταν προσπάθησε να καταπιεί ένα… ζωντανό χταπόδι.

Το δικαστήριο της πόλης Ιντσεόν, δυτικά της Σεούλ, καταδίκασε τον 31χρονο για ανθρωποκτονία από πρόθεση της φίλης του σε μοτέλ της πόλης τον Απρίλιο του 2010.

«Η πιθανότερη αιτία θανάτου είναι ο πνιγμός με κάποιο ελαφρύ ύφασμα. Το θύμα δεν μπορούσε να μασήσει καλά και είναι αδύνατον να έβαλε, χωρίς να το τεμαχίσει, ολόκληρο το χταπόδι στο στόμα της», ανακοίνωσε το δικαστήριο, το οποίο έκρινε πως ο Κιμ την έπνιξε και μετά τοποθέτησε το χταπόδι στο στόμα της.

Το ζευγάρι είχε κλείσει δωμάτιο στο ξενοδοχείο, αφού πρώτα είχε αγοράσει δύο ζωντανά χταπόδια που θεωρούνται στη Νότια Κορέα ως τοπική σπεσιαλιτέ.

Η κατανάλωσή τους είναι πολύ συνηθισμένη στη χώρα, όμως πολλές φορές μπορεί να θεωρηθεί μοιραία γιατί είναι πιθανόν τα πλοκάμια να φράξουν τον φάρυγγα προκαλώντας ασφυξία.

Αυτό ακριβώς ισχυρίστηκε πως συνέβη στην 24χρονη Μουν ο κατηγορούμενος και πραγματικά ένα πλοκάμι βρέθηκε στο φάρυγγά της. Η κοπέλα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και πέθανε, όπως διαγνώστηκε, από ασφυξία, λίγες ώρες αργότερα, ενώ η σορός της αποτεφρώθηκε.

Όμως ο πατέρας του θύματος ανακάλυψε ότι η κόρη του είχε κάνει ασφάλειας ζωής 200 εκατομμυρίων γουόν (139.500 ευρώ) με δικαιούχο τον Κιμ, μόλις μια εβδομάδα πριν από το θάνατό της.

Η έρευνα ξανάνοιξε δύο χρόνια αργότερα και το δικαστήριο του Ιντσεόν αποφάνθηκε πως αν και πτώμα δεν υπάρχει, οι «έμμεσες αποδείξεις» ήταν αρκετές για να καταδικαστεί ο Κιμ.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook