Δημοσιεύθηκε η σημαντική έκθεση της Διεθνούς Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας (ΔΣΣ) σχετικά με τις επιθέσεις στα εργασιακά δικαιώματα σε όλον τον κόσμο.

Η έκθεση στηρίζεται σε παγκόσμια έρευνα σε 6 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, όπου καταστρατηγήθηκαν εργασιακά δικαιώματα και εφαρμόστηκαν σκληρές πολιτικές λιτότητας. Ιδιαίτερα για την Ελλάδα, καταγράφονται και τεκμηριώνονται οι τραγικές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις των μνημονιακών πολιτικών και η ολοσχερής κατεδάφιση του θεσμικού πλαισίου των εργασιακών σχέσεων που συντελούν συνδυαστικά στη ραγδαία οικονομική και θεσμική εξαθλίωση των εργαζομένων και των συνταξιούχων οδηγώντας τους πολίτες σε απόγνωση.

Tα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Αρχής τα οποία δείχνουν ότι ένας στους 4 Έλληνες είναι άνεργος επιβεβαιώνουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τα τραγικά αποτελέσματα της άγριας πολιτικής λιτότητας που εφαρμόζουν τρόικα και κυβέρνηση.

Μπορεί η Στατιστική Αρχή να υπολογίζει την ανεργία τον Ιούλιο στο 25,1%, το πραγματικό όμως ποσοστό ξεπερνά το 30% με τις προβλέψεις δυστυχώς να είναι δυσοίωνες.

Την ώρα που η ανεργία στραγγαλίζει την ελληνική κοινωνία και η ύφεση φτάνει στο 7% αποτελεί τουλάχιστον κοινωνική πρόκληση το γεγονός ότι οι σκέψεις και οι απαιτήσεις των Τροϊκανών εστιάζονται στην περαιτέρω αφαίμαξη των εργαζομένων και συνταξιούχων και όχι στις αυτονόητες υποχρεώσεις των τραπεζιτών.

Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα και από τις πληροφορίες που θέλουν την Τρόικα να τάσσεται κατά της επιστροφής στο δημόσιο από τις Τράπεζες της κρατικής ενίσχυσης με προνομιούχες μετοχές που είχαν λάβει το 2008.

Τέτοιου είδους πρακτικές όχι μόνο δεν λύνουν το πρόβλημα, αλλά προκαλούν και εξοντώνουν την κοινωνία και την οικονομία.
Με αφορμή τα παραπάνω το Εργατικο Κέντρο Ηρακλείου επισημαίνει ότι θα συνεχίσει τον αγώνα για την ανατροπή των αδιέξοδων και αναποτελεματικών αυτών πολιτικών με τη νέα Γενική Απεργία στις 18 Οκτώβρη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook