Ο Υπουργός Ναυτιλίας & Αιγαίου κ. Κων/νος Μουσουρούλης και ο Γ.Γ. Λιμένων & Λιμενικής Πολιτικής του Υπουργείου κ. Κων/νος Μουτζούρης τόνισαν ότι οι μελέτες και τα έργα που έχει προγραμματίσει το Λιμενικό Ταμείο Ν. Χανίων για το Λιμένα της Σούδας θα πρέπει να προχωρήσουν κανονικά και η όποια μορφή παραχώρησης, αν υπάρξει ενδιαφέρον από τους επενδυτές, θα αφορά συγκεκριμένη δραστηριότητα στο Λιμένα για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Εξ’ άλλου, βάσει της σχετικής νομοθεσίας η κυριότητα των έργων αυτών θα παραμείνει στο Δημόσιο. Όσον αφορά τις συγχωνεύσεις των Λιμενικών Ταμείων, επεσήμαναν ότι το νομικό πλαίσιο είναι υπό επεξεργασία από το Υπουργείο Ναυτιλίας & Αιγαίου.

Αυτά επισημάνθηκαν σήμερα Πέμπτη 11/10/2012 στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ναυτιλίας & Αιγαίου μεταξύ του Υπουργού και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου με τον Υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Μανούσο Βολουδάκη και τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Ν. Χανίων (Λ.Τ.Ν.Χ.) κ. Κων/νο Μπροκαλάκη.

Ο Πρόεδρος του Λ.Τ.Ν.Χ. κ. Κ. Μπροκαλάκης ενημέρωσε εκτενώς τους κ.κ. Υπουργούς και τον Γ.Γ. για τον προγραμματισμό του Λ.Τ.Ν.Χ. όσον αφορά τις μελέτες και τα έργα που αφορούν το Λιμένα της Σούδας και τα άλλα λιμάνια του Νομού, τα οποία προβλέπεται να ενταχθούν στο Ε.Σ.Π.Α. εντός του 2013, καθώς και για τις θέσεις του Λ.Τ.Ν.Χ. όσον αφορά τη μεταφορά στο Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. του Λιμένα της Σούδας και τις επικείμενες συγχωνεύσεις των Λιμενικών Ταμείων.

Ο Υφυπουργός κ. Μ. Βολουδάκης τόνισε την αναγκαιότητα να προχωρήσουν άμεσα οι μελέτες ώστε να ενταχθούν στο Ε.Σ.Π.Α. τα αντίστοιχα έργα που προγραμματίζει το Λιμενικό Ταμείο Ν. Χανίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook