Τέρμα στην «τρομοκρατική» φημολογία διαφόρων ΜΜΕ αναφορικά με τους πυραύλους που διαθέτει ο Καντάφι και για το κατά πόσο μπορούν να φτάσουν μέχρι την Κρήτη, βάζει δημοσίευμα του «Πρώτου θέματος» που αναφέρει τα εξής :

«Βεληνεκές 67 χιλιομέτρων έχουν οι πύραυλοι εδάφους-εδάφους που διαθέτει o Καντάφι και άρα η Κρήτη και οποιαδήποτε άλλη περιοχή εντός της ελληνικής επικράτειας είναι εκτός της ακτίνας δράσης των όπλων που έχει η λιβυκή κυβέρνηση.

Αυτό αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας διαψεύδοντας φήμες που διακινούνται για παράδειγμα στην Κρήτη, ότι το νησί δήθεν \”κινδυνεύει\” ή \”απειλείται\” από πιθανά αντίποινα του Καντάφι.»

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Π.Μπεγλίτης , σε σημερινές δηλώσεις του και απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε :

«Ως αρμόδιος Υπουργός μπορώ να σας πω ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα ασφαλείας, ακόμα και σε περιοχές που βρίσκονται περισσότερο γεωγραφικά κοντά στη Λιβύη. Ο ελληνικός λαός δεν έχει να φοβηθεί απολύτως τίποτα.

Είμαστε απολύτως ασφαλείς, ούτε από ενδεχόμενα αντίποινα και στις περιοχές εκείνες του νησιωτικού μας χώρου οι οποίες βρίσκονται εγγύτερα της Λιβύης. Θα κάνουμε το καθήκον μας, θα ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας, ως δημοκρατική χώρα στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.»

Να σημειωθεί πως σε αντίθεση με την “Scud-ολογία” που κυκλοφορεί για το κατά πόσο – δήθεν – κινδυνεύει η Κρήτη από ενδεχόμενα αντίποινα του Καντάφι, το Flashnews.gr,  από την αρχή της κρίσης είχε ενημερώσει έγκριτα και υπεύθυνα για την πλήρη αδυναμία του πυραυλικού οπλοστάσιου της Λιβύης να προκαλέσει προβλήματα σε περιοχές, όπως η Κρήτη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook