«Ο Δήμος Χανίων μέσω του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας (Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π) συνεχίζει και ανανεώνει την προσπάθειά του για μια σύγχρονη επιστημονική ενημέρωση και επιμόρφωση των πολιτών, με τη λειτουργία του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου και της Σχολής Γονέων», όπως τόνισαν σε συνέντευξη τύπου σήμερα Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012 η Πρόεδρος του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων κ. Χρύσα Χαριτάκη και η Προϊσταμένη της Δ/νσης Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. κ. Κατερίνα Κουνελάκη.

Με στόχο την αναβάθμιση του θεσμού, προχωράμε στην υλοποίηση του προγράμματος με νέους θεματικούς κύκλους και προσκεκλημένους αξιόλογες προσωπικότητες του πνευματικού και επιστημονικού χώρου, επεσήμανε η κ. Χαριτάκη.

Ενώ πρόσθεσε ότι το Α.Λ.Π λειτουργεί με τη μορφή εισηγήσεων – διαλέξεων σε εβδομαδιαία βάση από καθηγητές των Πανεπιστημίων της χώρας μας, μπορεί δε να συμμετέχει κάθε ενδιαφερόμενος, ανεξαρτήτως ηλικίας, μορφωτικού επιπέδου, και επαγγελματικής ενασχόλησης που επιθυμεί να διευρύνει τα πνευματικά του ενδιαφέροντα και να εμπλουτίσει τις γνώσεις του πάνω σε σύγχρονα επιστημονικά θέματα από αξιόλογους επιστήμονες –ακαδημαϊκούς .

Το νέο εγχείρημα του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου αποτελεί η προσπάθεια να διευρυνθούν οι ομάδες στόχου, αυξάνοντας και εξειδικεύοντας τους Κύκλους Σπουδών ενώ παράλληλα θα υλοποιηθούν εκπαιδευτικά σεμινάρια για διάφορους επαγγελματικούς κλάδους, συμπλήρωσε η κ. Κατερίνα Κουνελάκη.

Ο Α’ Κύκλος Σπουδών του Ακαδημαϊκού Έτους 2012-2013 θα διεξαχθεί από 24 Οκτωβρίου έως 12 Δεκεμβρίου 2012, με θέμα «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ» και περιλαμβάνει 6 δίωρα μαθήματα.

Ο Β’ Κύκλος Σπουδών του Ακαδημαϊκού Έτους 2012-2013 θα διεξαχθεί από έως 16 Ιανουαρίου 2013 έως 27 Φεβρουαρίου2013 με θέμα « Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ» και περιλαμβάνει 6 δίωρα μαθήματα.

Ο Γ’ Κύκλος Σπουδών του Ακαδημαϊκού Έτους 2012-2013 θα διεξαχθεί από 20 Μαρτίου έως 29 Απριλίου θα έχει θέμα «ΥΓΕΙΑ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ» και περιλαμβάνει 6 δίωρα μαθήματα.

Παράλληλα με τον Α’ και Γ’ Κύκλο Σπουδών θα υλοποιηθούν και εκπαιδευτικά σεμινάρια ως εξής:

Στο πλαίσιο του Πρώτου Κύκλου Σπουδών σε συνεργασία με το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών θα διεξαχθεί εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Προσωπική Ανάπτυξη και Σχολείο» απευθυνόμενο στους εκπαιδευτικούς της Α' και Β’ θμιας εκπαίδευσης .

Στο πλαίσιο του Τρίτου Κύκλου Σπουδών σε συνεργασία με την Επίκουρη Καθηγήτρια Ψυχολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κα Παγοροπούλου Άννα θα διεξαχθεί «σεμινάριο εκπαίδευσης φροντιστών και επαγγελματιών της τρίτης ηλικίας».

Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται από την Δευτέρα 15 Οκτωβρίου έως και την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου, στα γραφεία του Δ.ΟΚΟΙ.Π.Π στο ισόγειο του Δημαρχείου (Κυδωνίας 29 ) , τις εργάσιμες ημέρες και ώρες και στα τηλέφωνα 28213 41628 -630.

ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ

Στη Σχολή Γονέων μπορούν να συμμετέχουν οι γονείς που έχουν παιδιά στην προσχολική, σχολική και εφηβική ηλικία.

Βασικός στόχος των σεμιναρίων αυτών είναι η ενημέρωση, η ενδυνάμωση και η στήριξη των γονέων προκειμένου να ενισχυθούν στο ρόλο τους ως γονείς αλλά και να ενημερωθούν σωστά γύρω από θέματα που αφορούν στην ανατροφή και την ανάπτυξη των παιδιών τους .

Μέσα στην ομάδα δίνεται η ευκαιρία στους γονείς να εκφραστούν και σταδιακά να διαφοροποιηθούν ,ώστε με τη διαπαιδαγώγηση να επιδιώκουν τα παιδιά τους να αποκτήσουν κρίση, στόχους, πρωτοβουλία, φαντασία, ευαισθησία, δημιουργικότητα και ενδιαφέρον στο «κοινωνικό γίγνεσθαι». Κάθε ομάδα θα αποτελείται από 15-20 άτομα και θα δουλεύει με βιωματικό τρόπο.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Οι ομάδες που πρόκειται να δημιουργηθούν είναι:
Ομάδα γονέων-παιδιών προσχολικής-σχολικής ηλικίας.
Ομάδα γονέων-παιδιών που βρίσκονται στην εφηβεία.
Ομάδα μονογονεικών οικογενειών.
Καθώς και Ομάδα γονέων –παιδιών με ειδικές ανάγκες.

Aιτήσεις συμμετοχής, από 10 Οκτωβρίου έως και 20 Οκτωβρίου 2012.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά μπορείτε να απευθύνεστε στα γραφεία του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π – στο ισόγειο του Δημαρχείου (Κυδωνίας 29) και στo τηλέφωνo 28213-41628 κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες. Υπεύθυνη του προγράμματος Μαλανδράκη Κατερίνα, Ψυχολόγος.