«Βιο-ηθική: Το ηθικό και το νόμιμο», είναι το θέμα εκδήλωσης της Πύλης – Πόλου της Περιφέρειας Κρήτης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, την οποία διοργανώνουν αύριο, Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 19:30, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, ο Δήμος Χανίων, η ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ).

«Η βιοηθική συνιστά έναν διεπιστημονικό κλάδο καθώς συνδέεται άρρηκτα με επιστήμες όπως η γενετική, η ιατρική, η νομική, η φιλοσοφία, η κοινωνιολογία και η θεολογία», επεσήμανε σε συνέντευξη Τύπου, σήμερα Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012 στο Δημαρχείο Χανίων, ο εκτελών χρέη Δημάρχου, Αντιδήμαρχος Χανίων, Νίκος Ξυνίδης.

«Eίναι ο κλάδος εκείνος της επιστήμης, που ασχολείται με τα ηθικά προβλήματα που προέκυψαν από τις νέες ανακαλύψεις της Βιολογίας και τις εφαρμογές της Γενετικής Μηχανικής και συνίσταται στην προσπάθεια αποφυγής μη αντιστρεπτών καταστάσεων, που σχετίζονται με τον χειρισμό του γενετικού υλικού.

Η εκδήλωση που διοργανώνουμε θα βοηθήσει όσους παραβρεθούν να κατανοήσουν το νόημα και τη σημασία της βιοηθικής παρακολουθώντας τις ενδιαφέρουσες διαλέξεις που θα γίνουν», κατέληξε ο κ. Ξυνίδης.

Κάλεσμα προς τους συμπολίτες μας και ιδιαίτερα προς τους φοιτητές του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου να παρακολουθήσουν την εκδήλωση απηύθυνε ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Λειψάκης, τονίζοντας τον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, αφού, όπως είπε, «δίνει τη δυνατότητα σε ενήλικα άτομα τα οποία δεν μπόρεσαν στη νιότη τους να σπουδάσουν, να αποκτήσουν τη μόρφωση σε όποιο αντικείμενο επιλέξουν».

«Η Πύλη – Πόλος της Περιφέρειας Κρήτης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, είναι μία καινοτόμος δράση που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, και έχει ως σκοπό την διευκόλυνση της διασύνδεσης του ΕΑΠ τόσο με τους διδάσκοντες και τους φοιτητές του, όσο με διάφορες δομές σε μια προσπάθεια ανταπόκρισης του Ιδρύματος στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας», σημείωσε τέλος, η Πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Φοιτητών Ανοικτού Πανεπιστημίου, Ρούλα Σολιδάκη.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

-19:30:Προσέλευση

-20:00: Χαιρετισμός Καθηγητή κ. Χάρη Κοκκώση, Προέδρου Δ.Ε. του ΕΑΠ

-20:10: Ομιλία Ομότιμου Καθηγητή κ. Θεοχάρη Παταργιά, Μέλους της Δ.Ε. του ΕΑΠ με θέμα «Ηθικά δικαιώματα και υποχρεώσεις του ατόμου, κυρίως στο χώρο της υγείας»

-20:40: Ομιλία Πρωτοσύγκελου Δαμασκηνού Λιονάκη με θέμα
«Η ζωή ως δώρο του Θεού».

-21:00: Ομιλία Καθηγήτριας κας Ισμήνης Κριάρη, Αντιπρυτάνεως Παντείου Πανεπιστημίου με θέμα «Η γενετική τεχνολογία και οι προκλήσεις στο δίκαιο και στην κοινωνία»

-21:20: Ομιλία Καθηγητή κ. Βύρωνα Καλδή, Μέλους ΔΕΠ του ΕΑΠ, Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών με θέμα
«Φιλοσοφική και Νομική Προσέγγιση της Βιο-ηθικής»

-21:40: Συζήτηση

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook