Την ερχόμενη Δευτέρα, ημέρα που ξεκινά η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης, οι βενζινοπώλες της Φλώρινας δεν πρόκειται να προμηθευτούν ούτε να διανείμουν πετρέλαιο, στο πλαίσιο μιας αρχικής κινητοποίησης. Διαμαρτυρόμενοι για την υψηλή τιμή, προτίθενται μάλιστα να προχωρήσουν σε επόμενη φάση στο κλείσιμο των συνόρων, των δρόμων, της αγοράς και των υπηρεσιών της περιοχής.

«Η τιμή του πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης βρίσκεται πλέον σε υψηλότατα επίπεδα, γεγονός που πλήττει την οικονομία των νοικοκυριών και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων. Ήδη μόνο τον Αύγουστο πέρασαν τα σύνορα προς την ΠΓΔΜ 32.000 αυτοκίνητα για να προμηθευτούν βενζίνη. Δεν αποκλείεται σε λίγο να έρχονται στην περιοχή και βαρέλια με πετρέλαιο» δηλώνει ο Σάββας Σαπαλίδης, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων του νομού.

Ο ίδιος αναφέρει ότι έθεσε το ζήτημα σε συνάντηση που είχε πρόσφατα στην Αθήνα με τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη. «Είναι θέμα επιβίωσης για μας η εξαίρεση της Φλώρινας από την εξομοίωση των τιμών πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης».

Η επόμενη φάση κινητοποιήσεων θα αποφασιστεί την Τετάρτη σε σύσκεψη που προγραμματίζουν οι οι φορείς της περιοχές, επιμελητήρια, επαγγελματίες, εκπαιδευτικοί, συνταξιούχοι, εργαζόμενοι και τοπικοί σύλλογοι.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook